Empolseu-ho amb herbes aromàtiques FOTO: Cedida

Gastronomia

Espaguetis i gambetes, un plat ràpid i senzill

La pasta la podeu fer al vostre gust

Ingredients:

400 g d'espaguetis

200 g de gambetes pelades congelades

alls tendres (al gust)

8 grans d'all (al gust)

oli i sal

Instruccions:

Poseu a escalfar aigua en una olla amb un grapat de sal. Quan estigui bullint tireu-hi la pasta. En una paella amb unes gotes d’oli salteu les gambetes descongelades, salpebreu-les i reserveu-les. Talleu els alls tendres a trossos i els alls a làmines.

En una altra paella poseu-hi força oli i quan estigui calent, tireu-hi els alls, però traieu-los-en abans que agafin el color daurat. Un cop la pasta estigui al dente, retireu-la del foc, passeu-la pel colador per treure’n l’aigua i talleu la cocció remullant-la amb aigua freda. Si no feu això, absorbirà massa oli. 

Emplateu, afegiu-hi les gambetes, els alls fregits i una mica d’oli encara calent. Empolseu-ho amb herbes aromàtiques.