Una recepta complexa però amb molt de gust FOTO: Cedida

Gastronomia

Fes aquest dolç pastís de brandis

Ingredients

  • Pa de pessic o bescuit
    • 4 ous
    • 125 g de sucre fi
    • 1 llimona
    • 150 g de farina
    • 1 cullerada de llevat en pols
    • mantega i farina per al motlle
  • Farcit i decoració
    • 75 g de sucre fi
    • 1 dl d’aigua
    • 2 copetes de conyac

Recepta

  1. Poseu dins d’un recipient els ous, el sucre i ratlladura de llimona; bateu fins a obtenir una pasta ben espessa i flonja. Incorporeu la farina, el llevat, i, sense remenar molt, tireu-ho en un motlle fondo greixat amb mantega i empolsat amb farina.
  2. Al forn uns 35 minuts. Un cop llest i fred, talleu en porcions. Ara posem en un cassó al foc amb 50 g de sucre i l’aigua; bulliu 5 minuts i afegiu el conyac. Amb una cullera de fusta aneu tirant aquest xarop sobre els trossos de bescuit i empolseu amb sucre.
  3. Cremeu lleugerament amb pala de ferro i llest.