La Ruta de Tapes torna a Sant Cugat amb 41 propostes gastronòmiques creatives
Del dijous, 18, al diumenge, 28 de setembre, un total de 41 establiments estaran presents en aquest recorregut de tapes i cervesa
La Ruta de Tapes de Sant Cugat torna a la ciutat del dijous, 18, al diumenge, 28 de setembre. Un total de 41 establiments participen aquest any en aquest recorregut gastronòmic creatiu, en el que es podrà degustar un quinto o canya Estrella Damm, més una tapa per un preu de 4,5 euros. Enguany, i com a novetat, en aquesta edició se suma la possibilitat de demanar un quinto de Voll Damm o l'opció de cervesa sense gluten Daura, més una tapa per un preu de 4,7 euros.
La nova convocatòria suposa un èxit de participació, tal com s'han assenyalat a la presentació d'acte, durant aquest dimarts, 9 de setembre. "Ha sigui un èxit i l’any que ve confiem en puguem arribar, com a mínim, a la cinquantena d’establiments participants”, ha assenyalat Roger Mesegué, president de la junta local de Sant Cugat del Gremi de Restauració del Vallès Occidental. Per la seva banda, el tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la ciutat, Comerç i Seguretat, Bernat Picornell, ha posat en relleu "la feinada del gremi per organitzar la ruta" i ha afegit que en els últims anys la convocatòria està en creixement i que "demanem a la ciutadania que surti al carrer i degusti i que conegui la nostra oferta gastronòmica, que ès de primer nivell”.
Finalment, Carlos Díaz, cap d’àrea de Telpark Sant Cugat, ha indicat que hi haurà 1.500 vals descompte de mitja hora repartits pels establiments que participen per estacionar.
Picornell i Mesegué durant la presentació de la Ruta de tapes FOTO: Laura Grau
La ruta està impulsada per la Junta Local del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental i Estrella Damm i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat. Tota la informació de la ruta es consultable a Gastronosfera.com i el llibret amb tota la ruta també estarà disponible als establiments participants. Com els darrers anys, a través de la web de Gastronosfera es podrà votar la millor tapa i els participants que votin la millor proposta gastronòmica, entraran en el sorteig d’un sopar maridat amb Estrella Damm per a dues persones a un dels restaurants participants i també de La Taverna Catalana.
Les 41 tapes que participen aquest any
ÀCID BAR: Niguiri d’albergínia amb papada cantonesa
“Niguiri” d'albergínia marinada amb papada de porc cuinada a baixa temperatura durant 17 hores a l'estil cantonès.
BAR HAMBURG: Hot Dog Versió Hamburg
Frankfurt amb tomàquet sec, ceba cruixent i maionesa de mel i mostassa en roll de brioix.
BAR RUSIÑOL: La Russa
La nostra ensaladilla russa amb patata, ou, tonyina, oliva, pastanaga i maionesa amb "picos" de pa i cruixent de patata xip.
BOCAMUNDO: La Bomba d'Orient
Panet artesà de la casa amb mini hamburguesa de kebab fumat amb tahina, salsa amba de mango, vinagre i espècies, tomàquet rostit i ceba envinagrada.
BODEGA TOMÀS ORIGINAL: Bocata de Calamares “En su Concha”
Pa artesà amb forma i textura de closca de musclo, farcit de calamars a l'andalusa i acompanyats d'una fresca maionesa de menta.
BRAU RESTAURANT: La sardina del Brau
Torrada d'espígol amb formatge recuit, sardina marinada i melmelada de tomàquet picantona.
CAFÉ BELGRADO: Montadito de gamba
Gamba a la planxa sobre una base de pa d'arròs fregit i una palta d'alvocat, amb un toc de maionesa de kimchi.
CASA BAR ÀNGEL: Miniburger Àngel
Minihamburguesa de carn de porc esmicolada, fumada a baixa temperatura, amb ceba envinagrada casolana i xilis de Jalapa mexicans, acompanyat amb patates gruixudes.
CASA ÑIDRO: Tàrtar de gambes
Tàrtar de gambes amb salicòrnia i maionesa de carbó sobre patata xip casolana.
CASA PARRA: Causa de Pollo Acevichada
Patata groga originària del Perú amb pollastre, ají limo i amarillo, llima, alvocat i tomàquet amb maionesa acevichada.
CHE CUGAT: Que Ricurry
"Canasta" d'empanada farcida de pollastre rostit amb verdures, espècies, herbes aromàtiques i curri.
CHEESECAKE.BCN: Cheesbeer
Pastís de formatge cremós de cervesa, amb topping de caramel salat i terra de galetes Lotus.
EL CELLER D'EN MEDIR: Pulled pork amb guacamole, ceba morada i coriandre
Pa de coca amb pulled pork, guacamole, ceba morada i coriandre.
EL DEHESA SANT CUGAT: Habemus Tapam
Torrada de pa, lagarto de porc ibèric marinat, pebrot escalivat i ceba confitada amb allioli suau.
EL SANT CUGAT HOTEL: Kampai Tuna
Entrepà suau de tàrtar de tonyina, wakame, cruixent d'alga nori amb salsa maionesa de wasabi.
FERMENTERIA SMAKELIG: Smørrebrød
Pa de massa mare de sègol i malt fermentat torrat amb topping de mantega de miso casolà, espurnes de vedella seca, melmelada de ruibard i reducció de malt.
FRANKFURT HESSEN: Bomba de carn
Bomba de carn rostida amb salsa de trufa.
GRETA: Red umami
Base cruixent de blat de moro torrat, coronada amb daus marinats en tamari, cremós d’alvocat i un toc atrevit de chili garlic mayo.
L'AMAGATALL: Brioix de melós
Brioix tendre farcit de melós de vedella cuinat a foc lent i esmicolat amb llavors de sèsam.
LA BODEGUETA: Duo de croquetes
Duo de croquetes: una de galta ibèrica i l'altra d'albergínia amb formatge de cabra.
LA BRASA DEL MINIGOLF: Timbal cruixent
Timbal cruixent de patates, carabassó, galta de porc ibèric a baixa temperatura, tomàquets confitats i formatge de cabra gratinat, amb un toc de mel de canya.
LA MEIGA SANT CUGAT: Empanadilla de Bonítol
Empanada elaborada amb farina de blat i massa mare farcida de bonítol amb oli d'oliva, ou i tomàquet.
LA QUEIXALADA: Serranito
Serranito de llom a la planxa, pernil salat i pebrot verd.
LA TASCA DEL SOL: Taco del sol
Taco amb galta de porc confitada, pico de gallo i guacamole.
LA TAVERNETA ESPINALER: Gilda de tonyina vermella Espinaler
Gilda de tonyina vermella Balfegó, piparra, tomàquet sec, ceba crispy i salsa teriyaki.
LA YAYA SALOMÉ: Papa rellena
Patata farcida de carn de vedella amb ceba, ají panka, alls i ou dur amb salsa de rokoto.
MAEMUKI: Gyoza Mar i Muntanya
Gyoza farcida de pollastre rostit i escamarlans amb reducció de suc de rostit.
MASIA CAN TOMÀS: La Dosis Catalana
Bunyol farcit de fricandó, amb duxelles de ceps i crema de formatge de la Garrotxa, sobre una teula cruixent amb samfaina.
MERCAT VELL: Wagyu i rosteta, que soni la trompeta!
Broqueta de Wagyu i rostes de Sòria a la brasa amb chimichurri de mango.
MEZZANOTTE: Calabrese
Focaccia amb formatge brie, sobrassada, ruca i un toc de mel.
MOMOTARO: Umami mochi
Mochi farcit de mousse de formatge blau i nous, amb melmelada de bacó i teriyaki, fruites caramel·litzades i un toc de ceba cruixent.
MOSCH: Profitata
Profiterol farcit de patata i ceba amb cobertura de maionesa i cruixent de parmesà.
PAPITU COLL FAVA: Galta ibèrica
Galta ibèrica rostida a baixa temperatura amb fals os, sobre escuma de patata trufada.
RELOCO LOMITERÍA ARGENTINA: Choripan
Pa artesà amb xoriço crioll argentí, chimichurri casolà, formatge provolone i maionesa de carn.
RESTAURANT TELEFÈRIC: Cruixent de salmó Telefèric
Oblea cruixent amb tartar de salmó, maionesa de llima, Sriracha i cruixent d'avellana torrada.
RK CAFE: Hot Mos de Roast Beef
Mos de roast beef amb maionesa de kimchi, ruca i alvocat.
SANKHU: Pan con chicharrón
Pa amb maionesa fumada, rodanxes de moniato, llardons de porc, menta, llimona, ceba morada, salsa criolla i gotes d'huancaína.
SPOON COFFEE & BREAKS: Rotllet de formatge fresc
Rotllet de formatge fresc amb pernil serrà i ruca, amanit amb oli i sèsam.
STOP BAR: La Russa
La nostra ensaladilla russa amb patata, ou, tonyina, oliva, pastanaga i maionesa, sobre una torrada cruixent i amb cruixent de patata xip.
THE POLICE 080: 080 Burger
Hamburguesa mixta amb tomàquet, ruca, salsa cheddar, sèsam i patates palla.
VERSIÓ ORIGINAL: Pani Puri de Steak Tàrtar
Panipuri de steak tàrtar trufat acompanyat amb cremós de mascarpone, mostassa a l’antiga i mantega fumada.
Imatge de la Ruta de Tapes 2025
Imatge de la Ruta de Tapes de Sant Cugat 2025 FOTO: Cedida
