La Ruta de Tapes s'estendrà del 18 al 28 de setembre FOTO: Arxiu

Gastronomia

La Ruta de Tapes torna a Sant Cugat amb 41 propostes gastronòmiques creatives

Del dijous, 18, al diumenge, 28 de setembre, un total de 41 establiments estaran presents en aquest recorregut de tapes i cervesa

La Ruta de Tapes de Sant Cugat torna a la ciutat del dijous18, al diumenge, 28 de setembre. Un total de 41 establiments participen aquest any en aquest recorregut gastronòmic creatiu, en el que es podrà degustar un quinto o canya Estrella Damm, més una tapa per un preu de 4,5 euros. Enguany, i com a novetat, en aquesta edició se suma la possibilitat de demanar un quinto de Voll Damm o l'opció de cervesa sense gluten Daura, més una tapa per un preu de 4,7 euros.

La nova convocatòria suposa un èxit de participació, tal com s'han assenyalat a la presentació d'acte, durant aquest dimarts, 9 de setembre. "Ha sigui un èxit i l’any que ve confiem en puguem arribar, com a mínim, a la cinquantena d’establiments participants”, ha assenyalat Roger Mesegué, president de la junta local de Sant Cugat del Gremi de Restauració del Vallès Occidental. Per la seva banda, el tinent d'alcaldia de Drets, Dinamització de la ciutat, Comerç i Seguretat, Bernat Picornell, ha posat en relleu "la feinada del gremi per organitzar la ruta" i ha afegit que en els últims anys la convocatòria està en creixement i que "demanem a la ciutadania que surti al carrer i degusti i que conegui la nostra oferta gastronòmica, que ès de primer nivell”.

Finalment, Carlos Díaz, cap d’àrea de Telpark Sant Cugat, ha indicat que hi haurà 1.500 vals descompte de mitja hora repartits pels establiments que participen per estacionar.

Picornell i Mesegué durant la presentació de la Ruta de tapes FOTO: Laura Grau

La ruta està impulsada per la Junta Local del Gremi d'Hostaleria del Vallès Occidental i Estrella Damm i compta amb la col·laboració de l'Ajuntament de Sant Cugat. Tota la informació de la ruta es consultable a Gastronosfera.com i el llibret amb tota la ruta també estarà disponible als establiments participants. Com els darrers anys, a través de la web de Gastronosfera es podrà votar la millor tapa i els participants que votin la millor proposta gastronòmica, entraran en el sorteig d’un sopar maridat amb Estrella Damm per a dues persones a un dels restaurants participants i també de La Taverna Catalana.

Les 41 tapes que participen aquest any

ÀCID BAR: Niguiri d’albergínia amb papada cantonesa

 

“Niguiri” d'albergínia marinada amb papada de porc cuinada a baixa temperatura durant 17 hores a l'estil cantonès.


BAR HAMBURG: Hot Dog Versió Hamburg

 

 

Frankfurt amb tomàquet sec, ceba cruixent i maionesa de mel i mostassa en roll de brioix.


BAR RUSIÑOL: La Russa

 

La nostra ensaladilla russa amb patata, ou, tonyina, oliva, pastanaga i maionesa amb "picos" de pa i cruixent de patata xip.


BOCAMUNDO: La Bomba d'Orient

 

Panet artesà de la casa amb mini hamburguesa de kebab fumat amb tahina, salsa amba de mango, vinagre i espècies, tomàquet rostit i ceba envinagrada.


BODEGA TOMÀS ORIGINAL: Bocata de Calamares “En su Concha”

 

Pa artesà amb forma i textura de closca de musclo, farcit de calamars a l'andalusa i acompanyats d'una fresca maionesa de menta.


BRAU RESTAURANT: La sardina del Brau

 

Torrada d'espígol amb formatge recuit, sardina marinada i melmelada de tomàquet picantona.


CAFÉ BELGRADO: Montadito de gamba

 

Gamba a la planxa sobre una base de pa d'arròs fregit i una palta d'alvocat, amb un toc de maionesa de kimchi.


CASA BAR ÀNGEL: Miniburger Àngel

 

Minihamburguesa de carn de porc esmicolada, fumada a baixa temperatura, amb ceba envinagrada casolana i xilis de Jalapa mexicans, acompanyat amb patates gruixudes.


CASA ÑIDRO: Tàrtar de gambes

 

Tàrtar de gambes amb salicòrnia i maionesa de carbó sobre patata xip casolana.


CASA PARRA: Causa de Pollo Acevichada

 

Patata groga originària del Perú amb pollastre, ají limo i amarillo, llima, alvocat i tomàquet amb maionesa acevichada.


CHE CUGAT: Que Ricurry

 

"Canasta" d'empanada farcida de pollastre rostit amb verdures, espècies, herbes aromàtiques i curri.


CHEESECAKE.BCN: Cheesbeer 

 

Pastís de formatge cremós de cervesa, amb topping de caramel salat i terra de galetes Lotus.


EL CELLER D'EN MEDIR: Pulled pork amb guacamole, ceba morada i coriandre

 

Pa de coca amb pulled pork, guacamole, ceba morada i coriandre.


EL DEHESA SANT CUGAT: Habemus Tapam

 

Torrada de pa, lagarto de porc ibèric marinat, pebrot escalivat i ceba confitada amb allioli suau.


EL SANT CUGAT HOTEL: Kampai Tuna

 

Entrepà suau de tàrtar de tonyina, wakame, cruixent d'alga nori amb salsa maionesa de wasabi.


FERMENTERIA SMAKELIG: Smørrebrød

 

Pa de massa mare de sègol i malt fermentat torrat amb topping de mantega de miso casolà, espurnes de vedella seca, melmelada de ruibard i reducció de malt.


FRANKFURT HESSEN: Bomba de carn

 

Bomba de carn rostida amb  salsa de trufa.


GRETA: Red umami

 

Base cruixent de blat de moro torrat, coronada amb daus marinats en tamari, cremós d’alvocat i un toc atrevit de chili garlic mayo.


L'AMAGATALL: Brioix de melós

 

Brioix tendre farcit de melós de vedella cuinat a foc lent i esmicolat amb llavors de sèsam.


LA BODEGUETA: Duo de croquetes

 

Duo de croquetes: una de galta ibèrica i l'altra d'albergínia amb formatge de cabra.


LA BRASA DEL MINIGOLF: Timbal cruixent

 

Timbal cruixent de patates, carabassó, galta de porc ibèric a baixa temperatura, tomàquets confitats i formatge de cabra gratinat, amb un toc de mel de canya.


LA MEIGA SANT CUGAT: Empanadilla de Bonítol

 

Empanada elaborada amb farina de blat i massa mare farcida de bonítol amb oli d'oliva, ou i tomàquet.


LA QUEIXALADA: Serranito 

 

Serranito de llom a la planxa, pernil salat i pebrot verd.


LA TASCA DEL SOL: Taco del sol

 

Taco amb galta de porc confitada, pico de gallo i guacamole.


 

LA TAVERNETA ESPINALER: Gilda de tonyina vermella Espinaler

 

Gilda de tonyina vermella Balfegó, piparra, tomàquet sec, ceba crispy i salsa teriyaki.


LA YAYA SALOMÉ: Papa rellena

 

 

Patata farcida de carn de vedella amb ceba, ají panka, alls i ou dur amb salsa de rokoto.


MAEMUKI: Gyoza Mar i Muntanya

 

Gyoza farcida de pollastre rostit i escamarlans amb reducció de suc de rostit.


MASIA CAN TOMÀS: La Dosis Catalana

 

Bunyol farcit de fricandó, amb duxelles de ceps i crema de formatge de la Garrotxa, sobre una teula cruixent amb samfaina.


MERCAT VELL: Wagyu i rosteta, que soni la trompeta!

 

Broqueta de Wagyu i rostes de Sòria a la brasa amb chimichurri de mango.


MEZZANOTTE: Calabrese

 

Focaccia amb formatge brie, sobrassada, ruca i un toc de mel.


MOMOTARO: Umami mochi

 

Mochi farcit de mousse de formatge blau i nous, amb melmelada de bacó i teriyaki, fruites caramel·litzades i un toc de ceba cruixent.


MOSCH: Profitata

 

Profiterol farcit de patata i ceba amb cobertura de maionesa i cruixent de parmesà.


PAPITU COLL FAVA: Galta ibèrica 

 

Galta ibèrica rostida a baixa temperatura amb fals os, sobre escuma de patata trufada.


RELOCO LOMITERÍA ARGENTINA: Choripan

 

Pa artesà amb xoriço crioll argentí, chimichurri casolà, formatge provolone i maionesa de carn.


RESTAURANT TELEFÈRIC: Cruixent de salmó Telefèric

 

Oblea cruixent amb tartar de salmó, maionesa de llima, Sriracha i cruixent d'avellana torrada.


RK CAFE: Hot Mos de Roast Beef

 

Mos de roast beef amb maionesa de kimchi, ruca i alvocat.


SANKHU: Pan con chicharrón

 

Pa amb maionesa fumada, rodanxes de moniato, llardons de porc, menta, llimona, ceba morada, salsa criolla i gotes d'huancaína.


SPOON COFFEE & BREAKS: Rotllet de formatge fresc

 

Rotllet de formatge fresc amb pernil serrà i ruca, amanit amb oli i sèsam.


STOP BAR: La Russa

 

La nostra ensaladilla russa amb patata, ou, tonyina, oliva, pastanaga i maionesa, sobre una torrada cruixent i amb cruixent de patata xip.


THE POLICE 080: 080 Burger

 

Hamburguesa mixta amb tomàquet, ruca, salsa cheddar, sèsam i patates palla.


VERSIÓ ORIGINAL: Pani Puri de Steak Tàrtar 

 

Panipuri de steak tàrtar trufat acompanyat amb cremós de mascarpone, mostassa a l’antiga i mantega fumada.

Imatge de la Ruta de Tapes 2025

Imatge de la Ruta de Tapes de Sant Cugat 2025 FOTO: Cedida