Un plat amb molt de sabor ràpid de fer FOTO: Cedida

Gastronomia

Tasta la cassola de verats i musclos!

Ingredients

  • 5 verats de mida mitjana
  • 200 g de vianda de musclos congelats
  • 4 patates de mida mitjana
  • sofregit de tomàquet
  • fumet de peix
  • vi blanc
  • 1 fulla de llorer
  • 1 ceba tendra picolada
  • 2 alls pelats
  • julivert picat
  • sal
  • oli d’oliva
  • farina

Receptes

  1. Primerament peleu les patates, les talleu tot trencant-les i les reserveu en un bol de vidre cobertes amb aigua.
  2. A part en un morter, poseu dos alls pelats sense el cor amb un pessic de sal, i els aneu xafant amb la mà de morter, i seguidament, ho remeneu tot afegint-hi oli amb el setrill, fins que teniu uns tres dits d’allioli negat i ho reserveu.
  3. A continuació, en una cassola marinera de terrissa amb un raig d’oli d’oliva, sofregiu una ceba tendra picada juntament amb una fulla de llorer, i quan tot plegat ja és ben fregit, hi afegiu un cullerot de sofregit de tomàquet i mig got de vi blanc, i deixeu que redueixi.
  4. Seguidament, afegiu tres cullerots de fumet de peix, i quan ja arrenqui el bull, ho poseu a foc mitjà i tot seguit hi afegiu les patates i deixeu que vagin coent-se.
  5. Tot seguit netegeu els verats, el talleu en trossos de tres dits, els saleu, els passeu per farina i els fregiu amb oli d’oliva uns tres minuts, i tot seguit els afegiu a la cassola juntament amb les patates, els musclos i l’allioli negat, i deixeu que s’acabi de coure tot plegat deu minuts més, corregiu de sal, ho espolseu amb força julivert picolat, apagueu el foc i ho deixeu reposar cinc minuts abans de treure-ho a taula, i ja ho podreu servir amb uns estalvis a sota.