L'Ajuntament es nega a que la pedrera Berta es converteixi en un abocador

El Consistori i l'EMD de Valldoreix presentaran al·legacions a l'estudi d'impacte ambiental que contempla la possibilitat d'omplir-la amb bales d'ecoparc

L'Ajuntament de Sant Cugat i l'EMD de Valldoreix s'han mostrat contraris a convertir la pedrera Berta, antiga mina situada al mig de Collserola entre Sant Cugat i El Papiol, en un abocador de bales d'ecoparc. El regidor de Medi ambient i Polítiques ambientals, Joan Puigdomènech, i el president de l'EMD, Josep Puig, han expressat la negativa del Consistori perquè això succeeixi i han manifestat la voluntat de presentar al·legacions contra la proposta de l'empresa concessionària, FCC.

FCC ha presentat l'Estudi d'Impacte Ambiental on contempla la possibilitat d'omplir l'antiga mina amb residus orgànics en forma de bales d'ecoparc. El regidor ha alertat de la perillositat que comportaria convertir la mina en un abocador perquè és un indret amb "una terra fràgil per on hi passen nombroses vetes d'aigües subterrànies que podrien contaminar-se amb els residus de les bales". Puig ha explicat que "els tècnics de l'Ajuntament i l'EMD treballen de manera conjunta per presentar les al·legacions que considerin oportunes", al canvi de proposta.

Per això, l'Ajuntament presentarà al·legacions de rebuig juntament amb l'EMD de Valldoreix i el consistori del Papiol per aturar la modificació a la proposta inicial que "consistia en reomplir la mina amb terres i runes", ha explicat Puigdomènech.

L'empresa FCC té una concessió fins al 2016 de la pedrera Berta, situada entre Valldoreix, el Papiol i Rubí on durant anys s'han fet treballs d'extracció per transformar la matèria en materials per la construcció tot i que actualment no s'hi fa cap activitat a la zona.

Rebuig de protectores i entitats veïnals
Un Altre Sant Cugat (UASC) ha demanat a l'Ajuntament de Sant Cugat i també a l'EMD de Valldoreix que esclareixin els fets i informin "amb la màxima transparència" de les gestions que s'estan fent en aquesta zona de riquesa mineral. Les protectores naturals i entitats veïnals com Gent per Valldoreix (GxV), Alternativa Ciutadana de Rubí (ACR) i la plataforma Rubí sense abocadors, han manifestat que faran un seguiment per evitar que la pedrera es converteixi en un abocador

 
Comentaris

Destaquem