La Generalitat manté que la pedrera Berta es podria convertir en abocador

El director de l'Agència de Residus de Catalunya ha explicat que està en fase d'anàlisi però no descarta que l'abocador metropolità s'ubiqui a la pedrera Berta, malgrat la oposició del territori

Director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, a la roda de premsa d'aquest dimarts 29 a Rubí. FOTO: Rubitv.cat Director de l'Agència Catalana de Residus, Josep Maria Tost, a la roda de premsa d'aquest dimarts 29 a Rubí. FOTO: Rubitv.cat
"La pedrera Berta està en tràmit". Així de contundent ha estat el director de l'Agència de Residus de Catalunya, Josep Maria Tost, en una roda de premsa, aquest dimarts 29 de juliol a la seu de CiU de Rubí. Segons publica Rubitv.cat, Tost ha explicat que actualment "hi ha diferents vectors com aigües i residus que estan fent informes tècnics que estan en fase d'anàlisi". Amb tot, ha explicat que també hi hauria altres possibilitats fora del Vallès Occidental per ubicar l'abocador metropolità.

El responsable de residus de la Generalitat ha assegurat que tot i que "hi ha recursos de diferents ajuntaments implicats que no hi estan d'acord", com és el cas de Sant Cugat o el Papiol, "també hi ha una sentència judicial que diu que es continuïn els tràmits i que en teoria hi poden anar bales que es consideren com inerts", ha manifestat Tost.

Què és la pedrera Berta?
El passat mes de gener van saltar totes les alarmes quan es va donar a conèixer que l'antiga pedrera Berta, situada a cavall entre Sant Cugat i el Papiol es podria convertir en un abocador metropolità. Estava previst que aquesta pedrera s'omplis de bales d'ecoparc i no de runes i terres, convertint-la així en un abocador contaminant. La negativa per part de diferents grups polítics, els ajuntaments i nombrosos grups d'experts que alertaven del perill que això suposaria, actualment el debat segueix obert a les taules del Parlament, a l'espera d'arribar a una decisió.

 
Comentaris

Destaquem