contingut promocionat
Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya

Com i quan es van inaugurar les 7 estacions de Sant Cugat?

L’arribada del tren a Sant Cugat va canviar l’estil de vida a la ciutat, llavors encara poble, per créixer ràpidament

L'arribada del ferrocarril a Sant Cugat va iniciar la transformació del que aleshores era un poble. El tren connectava la ciutat amb Barcelona, el que va propiciar la modernització de la vila. Si el 1917 Sant Cugat tenia 2.400 habitants, el 1930 hi vivien 5.110 persones. Una part d'aquests nous santcugatencs van arribar per treballar en les obres de modernització de la ciutat que va comportar l'arribada del tren, i una altra eren estiuejants que passaven les vacances a zones més pròximes a Sant Cugat. Actualment aquestes zones, la Floresta i Valldoreix, estan integrades al municipi.


El tren arribava a Sant Cugat el 26 d'octubre de 1917, i els anys posteriors creixien el nombre d'estacions a la ciutat per donar resposta al creixement d'aquesta. Les primeres estacions a posar-se en funcionament van ser les de la Floresta, Valldoreix i Mira-sol. D'aquesta manera, el 9 d'agost de 1925 s'estrenava l'estació La Floresta-Pearson, i el 3 de maig de 1930 ho feia la de Valldoreix.


A Mira-sol, l'estació es posava en funcionament el 19 de març de 1948, i la de Sant Joan, el 20 de setembre de 1965. Més recents són les estacions de l'Hospital General i la de Volpelleres. La primera s'inaugurava l'1 de setembre de 1986, i la darrera a posar-se en funcionament va ser la de Volpelleres, el 5 de juny de 2010.

Acte central de la Festa del Centenari del Tren. FOTO: Lali Puig
Més informació
 
Comentaris

Destaquem