ERC- MES proposa establir ajudes segons la renda en el tribut metropolità

Fa unes setmanes es va anunciar que Sant Cugat passarà, a partir de l'1 de gener, a formar part de la zona 1 de l'AMB

La formació local d'ERC-MES vol treballar per dotar d'ajudes segons la renda de cadascú per fer front al tribut metropolità, que es veurà reflectit en l'augment de l'IBI per l'entrada de Sant Cugat en la zona 1 del Transport Públic de l'Àrea Metropolitana de Barcelona. A més, també proposa estudiar ajudes als petits comerços per poder fer front a aquest mateix tribut.

Per això, després que fa unes setmanes s'anunciés que Sant Cugat passarà a formar part de la zona 1, a partir de l'1 de gener, la força política presentarà una moció en el pròxim Ple Municipal que té per objectiu cercar mesures per la implementació d'aquesta tarifa plana. A més, amb aquest canvi cap a la zona 1, els santcugatencs i santcugatenques veuran com l'IBI els augmenta una mitjana de 200 euros.

En aquest sentit, la moció d'ERC-MES preveu, entre d'altres, els següents acords:

  • Instar el govern municipal a ampliar els ajuts per al pagament de l’IBI per tal de reduir l’impacte de l’extensió del Tribut Metropolità (TM) en funció de la renda i el patrimoni.
  • Instar el govern municipal a estudiar l’impacte del Tribut Metropolità (TM) en el petit comerç i implementar ajuts per al seu pagament en funció dels resultats de l’esmentat estudi.
  • Instar l’Àrea Metropolitana de Barcelona a millorar el servei de transport públic a Sant Cugat del Vallès, i els altres 17 municipis de l’AMB de la segona corona de l’actual Sistema Tarifari Integrat, per tal d’homologar-lo al del municipis que formen part de la primera corona.
  • Instar a l’Àrea Metropolitana de Barcelona a mantenir la reducció de la quota del Tribut Metropolità per als immobles d’ús residencial.
  • Instar al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya a posar en funcionament la T-Mobilitat.
     

 
Comentaris

Destaquem