La nova normativa de bicicletes de Collserola: fins a 500 euros de sanció

La nova ordenança preveu sancions de fins a 500 euros per infraccions greus

El Parc Natural de Collserola i l'Ajuntament de Sant Cugat han confeccionat una nova ordenança per regular l'ús de la bicicleta per Collserola. La normativa estableix quines són les actituds que han de seguir els ciclistes, per quins espais poden passar o quina és la relació amb els vianants. A més, introdueix sancions de fins a 500 euros segons la gravetat de la infracció.

L'objectiu principal és la protecció del patrimoni natural del parc natural, així com afavorir la bona convivència entre els ciclistes i altres usuaris de l'entorn, com els vianants. En aquest sentit, el Parc Natural de Collserola també ha elaborat un mapa que indica els camins i pistes per les quals poden passar les bicicletes; mentre que els corriols i rieres estan vetades al seu pas.

Aquest diumenge, 2 de desembre, s'ha presentat oficialment la nova normativa i l'alcaldessa, Caramela Fortuny, ha fet una crida al civisme dels santcugatencs per aplicar aquesta nova normativa i ha explicat que de moment s'informarà als usuaris abans de posar sancions.

De la seva banda, la cap servei d'ús públic del Parc de Collserola, Isabel Reventós ha explicat els beneficis de la nova normativa. "És important que augmenti la percepció que estem entrant en un espai privilegiat. Hem de treballar per fer accions per comunicar que aquest és un territori vital, i que això reverteix en la ciutadania. És important saber om ens hem de moure i per on ens hem de moure. Hem de fer un pas més per conscienciar a tothom i canviar la normativa . Hem de saber com ens hem de moure i per on la campanya ha d'ajudar a comunicar això".

Tot i això, de moment, la Policia Local que és qui tindrà la competència per posar sancions, farà una tasca informativa i no sancionadora. 

Aquestes són les principals normatives de l'ordenança. Segons el color, es tracta d'una infracció lleu, greu o molt greu:

Mapa dels camins ciclables per Collserola:

Més informació
 
Comentaris

Destaquem