Puigdemont inaugura dilluns les noves estacions de FGC de Sabadell

Les noves estacions de FGC de Sabadell entraran en funcionament el setembre

El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, inaugura aquest dilluns, 12 de setembre, el nou tram del Metro del Vallès de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) i les noves estacions Can Feu - Gràcia i Plaça Major a Sabadell, que entraran en servei l’endemà mateix, el dia 13.

Després de validar els bitllets a l’accés de l’estació, el president català, acompanyat de les autoritats, baixarà a la nova andana per conèixer les noves instal·lacions. En aquest punt es procedirà al bateig del tren que ha de fer aquest viatge inaugural amb el nom del poeta i dramaturg sabadellenc Joan Oliver, Pere Quart. El cotxe estarà vinilat amb una imatge de l’escriptor i un fragment de les Corrandes de l’exili.

Un cop fet el trajecte d’1,5 quilòmetres i ja a l’estació de Can Feu-Gràcia, hi haurà els parlaments inaugurals. A partir de la una del migdia i fins a les 21.00 hores hi haurà una jornada de portes obertes, durant la qual els veïns podran viatjar gratuïtament entre ambdues estacions.

La posada en servei de la prolongació de la línia a Sabadell culminarà la primavera de 2017, amb 3,7 quilòmetres de via i tres estacions més (la Creu Alta, Sabadell Nord i Ca n’Oriac-Parc del Nord). En total, la prolongació del Metro del Vallès a Sabadell abasta 5,2 quilòmetres (4,4 dels quals, de nova línia) cinc estacions i unes cotxeres a Ca n’Oriac. Aquesta actuació suposa una inversió de 430 milions d’euros.

Les noves estacions que s’inauguraran dilluns estan adaptades per a persones amb la mobilitat reduïda i per a facilitar els moviments dels usuaris disposen d’escales fixes, mecàniques i tres ascensors. El dia 13 de setembre, entraran plenament en servei les noves estacions i el perllongament de la línia.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem