62.000 santcugatencs decideixen el futur de Sant Cugat

12 candidats aspiren a l'alcaldia de Sant Cugat del Vallès

Més de 62.000 santcugatencs estan cridats a les urnes en les eleccions municipals d'aquest diumenge, 26 de maig. El futur dels pròxims quatre anys a Sant Cugat està en joc, en unes eleccions més incertes que mai després de 32 anys de govern de la desapareguda Convergència i Unió.

Són dotze les candidatures que aspiren a governar Sant Cugat: Junts per Sant Cugat, CUP, Ciutadans, ERC-MES, Sant Cugat en Comú, PSC, PP, Units per Sant Cugat, Podem, Primàries - Sant Cugat per la Independència, VOX i Proposem per les Minories.

Més info: Guia pràctica per votar a les eleccions municipals de Sant Cugat

El model de ciutat, en joc?

El debat sobre el model de ciutat ha estat un dels grans temes de la campanya electoral a Sant Cugat. "Em preocupa que aquest model de ciutat es perdi", ha repetit Carmela Fortuny (Junts per Sant Cugat) els últims dies, en referència a un possible govern d'esquerres amb la CUP i Esquerra. "Continuarem apostant, perquè tenim recursos per fer-ho, per una ciutat verda i una ciutat bonica", ha afegit.

Els partits d'esquerra han fet de l'habitatge la seva principal bandera. "El problema de l'habitatge travessa les vides de molta gent", ha emfatitzat Núria Gibert (CUP). "Ara mateix no estem tan orgullosos com ens agradaria d'una ciutat que expulsa joves, famílies i gent gran", ha denunciat Mireia Ingla (ERC-MES). Des de Sant Cugat en Comú, Ramon Gutiérrez ha posat de manifest "l'emergència" en habitatge a Sant Cugat. "Estem expulsant gent que no es poden permetre els lloguers", ha lamentat Pere Soler (PSC).

Des de les forces de dretes amb representació a l'Ajuntament, PP i Ciutadans, han centrat els seus missatges santcugatencs en millorar la seguretat i rebaixar els impostos. "Utilitzarem els diners de la biblioteca central per pagar l'impost d'entrada a la zona 1", ha promès el candidat de Ciutadans, Aldo Ciprián. "Proposem una baixada de l'IBI, de la plusvàlua i de l'Impost de Construccions, Instal·lacions i Obres", ha resumit Álvaro Benejam (PP).

Des d'Units per Sant Cugat han reclamat "reactivar" el model de Sant Cugat; Podem ha posat l'accent en "combatre la pobresa"; Primàries ha insistit en la idea de posar Sant Cugat al servei de la indepència; Proposem per les Minories ha reivindicat les polítiques en benefici dels animals i col·lectius més vulnerables i VOX ha posat l'accent també en la seguretat i impostos.

Més enllà d'aquests temes, la mobilitat sostenible per reduir la contaminació i l'espai pels cotxes i bicis ha estat un dels eixos del debat durant la campanya.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem