L'ajuntament apagarà els llums durant una hora per sensibilitzar sobre el canvi climàtic. FOTO: Arxiu

Política

L'Ajuntament se suma enguany a l'Hora del Planeta, una iniciativa internacional

S'apagaran els llums dels edificis emblemàtics de la ciutat durant una hora per sensibilitzar sobre el canvi climàtic

L'Ajuntament de Sant Cugat se suma a l'Hora del Planeta i apagarà els llums dels edificis més emblemàtics durant una hora el 26 de març a les 20:30 h, com el Monestir o el consistori. Ha sigut una moció presentada per Ciutadans i adoptada per tots els grups polítics, convertint-se en moció institucional. L'objectiu de la iniciativa, que se celebra a tot el món i va començar el 2007, és conscienciar sobre el canvi climàtic. Altres anys s'hi han adherit també edificis com la Torre Eiffel o el Coliseu de Roma.

"Es tracta d'un gest simbòlic que uneix decenes de països i milions de persones a tot el món i que té un gran efecte mediàtic, posant el focus en el medi ambient", va explicar Ciutadans en un comunicat, on va afegir que es tracta "d'un dels moviments mundials de lluita contra el canvi climàtic més rellevant". 

Segons les dades de World Wildlife Fund (WWF), el 2021 van participar 192 països i territoris i l'acte va causar 6,7 milers de milions de reaccions a Internet, tenint una gran repercussió en xarxes sota el hasthag #earthour. L'esdeveniment es celebra anualment.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.