'Bellaterra és Sant Cugat' demana compromís als polítics en la campanya

El president de la comissió de veïns per la recollida de signatures per l'annexió a Sant Cugat "Bellaterra és Sant Cugat" ha explicat en roda de premsa que s'ha assolit més de 1200 signatures, un 60%

Les signatures per l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat ha assolit el 60% del cens de Bellaterra i ha superat els 1.200 suports, segons ha indicat el president de la comissió de veïns per la recollida de signatures per l'annexió a Sant Cugat i ex-vocal de Gent per Bellaterra, Miquel Vázquez. Ho ha fet públic aquest dijous 16 a les 11 h, en una roda de premsa organitzada al Centre Cívic per l'agupació Bellaterra és Sant Cugat, a on ha participat també Chus Cornellana, vicepresidenta de la mateixa i candidata a l'alcaldia de Cerdanyola per Gent per Bellaterra

Vázquez s'ha alegrat en afirmar que aquesta "ha sigut la iniciativa veïnal amb més suport a tota la història de Bellaterra". El president de la comissió ha indicat que "ha vingut molta gent d'altres poblacions a donar suport a la plataforma" i també que al llarg dels dies de recollida de signatures s'han apropat diversos alumnes de l'Autònoma per a demanar si podien votar, i que alguns alumnes de Ciències Polítiques han fet un treball al respecte. També ha afirmat que "la frase més escoltada entre tota la gent que s'ha apropat a la plataforma és 'pitjor no podem estar'". 

Cornellana, per la seva part, ha dit que no hi ha dubte per on seguir, ja que "el decret 244/2007 ens marca el camí" i que "ja està feta la memòria justifica que explica el perquè" de la iniciativa presa per la plataforma de veïns. Així, la mateixa vicepresidenta ha indicat els passos a seguir: "l'Ajuntament de Cerdanyola ha de prendre un acord al respecte, pel qual té dos mesos, i un cop pres l'ha de comunicar al Departament de Governació de la Generalitat de Catalunya i al president de la comissió [Miquel Vàzquez]". També ha afirmat que, si l'Ajuntament no prengués la decisió dins el termini, "la plataforma pot fer que la resolució la prengui el Departament de Governació".

 

Un manifest dels polítics per l'annexió

A la roda de premsa, Cornellana ha afirmat que "hi ha un marge total d'un any perquè es resolgui l'expedient", i ha valorat que tot i que el procés ha estat fet per la "voluntat dels veïns" també ha rebut el suport de diferents partits polítics com Gent per Bellaterra, representat pel candidat a la presidència de l'EMD Ramon Andreu, i Convergents, representat pel presidenciable Jordi Macarulla. La vicepresidenta de la plataforma ha lamentat que "Quim Oltra no ha volgut signar aquest manifest i, per tant, dos dels tres partits del Ple de la Junta de Veïns l'hauran signat".  

Reproduïm el manifest a continuació:

"MANIFEST PER BELLATERRA

 

El 28 de novembre del 2018 veïns de Bellaterra varen formar una Comissió amb l'objectiu de recollir signatures per annexionar Bellaterra a Sant Cugat. Per tramitar l'annexió a Sant Cugat era imprescindible que més del 50% dels veïns de Bellaterra signessin a favor. La Comissió de Veïns manifesta que la recollida de signatures ha estat un èxit, superant l'objectiu inicial. Els veïns de Bellaterra han expressat la voluntat ferma d'annexionar-se a Sant Cugat.

Els representants polítics actuals de Bellaterra sotasignats respectem i recolzem la voluntat democràtica dels bellaterrencs, treballarem per a que es faci efectiva i

Manifestem:

  1. Com a veïns compromesos amb Bellaterra signem a favor de l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat perquè beneficia clarament a Bellaterra.
  2. Volem i reivindiquem la singularitat de Bellaterra i la seva identitat pròpia, i demanem a les institucions que solucionin les mancances que tenim els bellaterrencs i que hem anat manifestant al llarg de la nostra història. 
  3. Donant suport a la voluntat majoritària dels bellaterrencs, l'annexió a de Bellaterra a Sant Cugat serà un objectiu en el nostre programa polític de les eleccions municipals de 2019. 
  4. Defensarem i recolzarem, davant les institucions públiques i prvades la viabilitat d'aquest projecte, i promourem l'annexió de Bellaterra a Sant Cugat. 
  5. Annexionar Bellaterra a Sant Cugat és prioritari, i per tant, tots els sotasignats ens unirem i treballarem junts per aconseguir-ho. 
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?