Una de les pancartes, a l'Escola La Floresta FOTO: Cedida

Política

Col·loquen pancartes per reivindicar l'educació en català en escoles de Sant Cugat

Un grup anònim ha col·locat pancartes en suport a l'escola en català a gairebé una trentena de centres de Sant Cugat

“Ara i sempre, escola en català”. Aquest és el missatge amb què s'han despertat gairebé una trentena d'escoles de Sant Cugat, on han aparegut pancartes que defensen l'ensenyament en català. Un grup anònim ha penjat els cartells a les entrades dels centres educatius per "reivindicar que el català és avui llengua a les escoles perquè moltes persones es varen comprometre en ajudar la seva normalització i establir les bases perquè el català fos la llengua de tots”. Així, també mostren el seu suport al moviment Som Escola.

El grup ha anunciat que cedeix les pancartes a les associacions de cada centre. Aquestes són les escoles on s'han penjat: Joan Maragall, Gerbert d'Orhlac, Pla i Farreras, Collserola, Pureza de María, Àgora, Thau, Gimbernat, Viaró, L'Olivera, La Mirada, el Pins, Angeleta Ferrer, Institut FP, Catalunya, La Farga, Ciutat d'Alba, Turó de Can Mates, Europa, Esade, Santa Isabel, Pi d'en Xandri, Avenç, Arnau Cadell, El Pinar, La Floresta i Ferran i Clua.

L'acció arriba després que alguns tribunals estiguin obligant a impartir un 25% de les classes en castellà en algunes escoles del país per la denúncia de famílies. 

El grup ha penjat les pancartes durant la nit de diumenge a dilluns FOTO: Cedida

 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.