Constituïda la Junta de Veïns de Valldoreix amb Josep Puig al capdavant

Totes les formacions s'han compromès a treballar per la vila

Josep Puig ha pres possessió del càrrec de president de l'EMD de Valldoreix per als pròxims quatre anys aquest dissabte, 15 de juny. Ho ha fet durant la sessió de constitució de la nova Junta de Veïns, sorgida de les passades eleccions municipals del mes de maig.

 

Després de prometre el càrrec, han estat els diferents vocals els que l'han seguit en la presa de possessió, Susanna Herrada, Elena Degollada i Bernat Gisbert per Junts per Valldoreix, Lluc Cahís i Jaume Sanmartí per ERC-MES, Ferran Margineda per la CUP, Anna Cano per Ciutadans, i Susanna Casta pel PSC.

Susanna Casta, vocal del PSC a Valldoreix. FOTO: Miguel López

Susanna Casta, vocal del PSC a Valldoreix. FOTO: Miguel López

Susanna Casta (PSC) ha volgut fer valdre el pacte d'esquerres aconseguit a Sant Cugat per governar la ciutat, i la confiança que li ha fet el PSC per ser-ne la representant a Valldoreix, així com el suport rebut pels votants del seu projecte. "Valldoreix és un poble divers, de gent que porta aquí tota la vida, gent que hem vingut aquí fa molts anys, i gent que acaba d'arribar, però tots tenim un objectiu, que hem fet de Valldoreix casa nostra. Una casa on volem estar feliços, volem estar tranquils i estar segurs", ha dit. Una gent diversa "que vol parlar" i per al qual, ha dit, "hem fet un programa que ens ha costat molt, que crec que si el posem sobre la taula, podem fer efectives moltes de les coses que hi ha", enumerant-ne algunes d'elles, com les propostes en seguretat, de mobilitat, o l'aposta per reactivar el Consell de la Vila, entre moltes altres. "prometo no només a les persones que em van votar, sinó a tots els valldoreixencs i valldoreixenques que treballaré per engegar tot aquest projecte, per dialogar amb totes les forces que hi ha aquí", ha dit.

Anna Cano, vocal de Ciutadans a Valldoreix. FOTO: Miguel López

Anna Cano, vocal de Ciutadans a Valldoreix. FOTO: Miguel López

Anna Cano (Cs) ha agraït la confiança dels votants en el projecte de Ciutadans, i ha reiterat el compromís de la formació a "seguir treballant amb dedicació i honestedat per millor la vida dels nostres ciutadans", alhora que "defenent i fent complir el marc legal vigent, per garantir que l'Ajuntament de Valldoreix governi per a tots els ciutadans".

Ferran Margineda, vocal de la CUP a Valldoreix. FOTO: Miguel López

IMG 9661

Ferran Margineda (CUP) ha aprofitat la seva intervenció per encoratjar les florestanes en la seva aventura d'aconseguir una EMD per a la Floresta, i ha reiterat el seu compromís "davant els veïns i veïnes de Valldoreix, veritables dipositàries de la sobirania, a treballar per una vila socialment més justa, transparent i equitativa, com he fet durant aquesta erma travessa pel desert, que ha estat aquest mandat a l'oposició". Una oposició, ha dit, "on se'ns ha minimitzat i se'ns ha posat tots els pals a les rodes perquè no poguéssim desenvolupar de forma lliure la nostra tasca política". Ferran Margineda ha exposat els principals eixos de la formació per al pròxim mandat, com ara, anteposar la perspectiva de gènere, l'habitatge, o la participació ciutadana, entre altres.

Lluc Cahís, vocal d'ERC a Valldoreix. FOTO: Miguel López

Lluc Cahís, vocal d'ERC a Valldoreix. FOTO: Miguel López

Lluc Cahís, per part d'ERC, ha fet valdre la feina feta per Guanyem Valldoreix. "Orgull i estima és el que ens mou i sentim per Valldoreix", ha dit, detallant que "vivim en un poble impregnat de natura, ben connectat i amb un teixit associatiu i de comerç local que explica l'encant d'aquest poble que m'ha vist créixer. I això és tan cert com que el poble de Valldoreix ja fa un temps que està immers en una deriva que, si no la frenem, acabarà fent del poble de Valldoreix, un barri dormitori". En aquest sentit, ha destacat aspectes com la manca d'habitatge, la manca de participació o d'aposta per les entitats esportives o culturals, entre altres. "L'EMD n'ha fet de la mala gestió una bandera, dels pedaços i la manca de visió global, generant desconfiança i desafecció", ha criticat. "El grup d'ERC entomem la responsabilitat de liderar l'oposició, fent una oposició responsable i contundent sempre que calgui", ha afirmat.

Josep Puig, president de l'EMD de Valldoreix. FOTO: Miguel López

Josep Puig, president de l'EMD de Valldoreix. FOTO: Miguel López

El torn d'intervencions l'ha tancat el president de l'EMD, Josep Puig, qui ha començat les seves paraules dient que "una cosa és el que podem prometre, dir o somiar, i l'altra són les coses fetes". Puig ha reivindicat la feina feta en els últims 8 anys en què han estat governant, agraint tota la col·laboració rebuda, i la feina feta tant pels vocals, com els tècnics i treballadors municipals, i a la col·laboració establerta amb l'Ajuntament de Sant Cugat.

Foto de família dels vocals i president de l'EMD de Valldoreix. FOTO: Miguel López Mallach

"Feina se'n fa cada dia", ha dit Puig, destacant que "aquí tothom s'arremanga", i fent una crida a l'oposició a què "ens ajudin a tirar endavant els projectes que hi ha, i els que puguin proposar, en vies que Valldoreix sigui cada dia una miqueta millor". De la feina feta ha destacat la tasca feta en l'àmbit econòmic, en l'adquisició de patrimoni, arranjaments de boscos, voreres i camins, entre altres, i seguretat. "Avui acaba una legislatura i en comença una altra, i pensem que el camí que portem és un camí encertat, i per tant continuarem en aquesta línia, oberts a què l'oposició faci les seves aportacions", ha afirmat.

El president també ha afirmat que es mantindrà la col·laboració amb les entitats, i que es treballarà per la màxima seguretat possible, així com mantenir les bones relacions amb Sant Cugat, i marcant com a prioritari "el bon nivell de serveis a Valldoreix". De la mateixa manera, ha afirmat que "els problemes de les persones, són els nostres, i per cada problema una solució", i la necessitat de seguir fent que "estiguem orgullosos de Valldoreix", allargant la mà a l'oposició per fer-ho possible.

Foto de família dels nous representants a l'EMD de Valldoreix. FOTO: Miguel López

Foto de família dels nous representants a l'EMD de Valldoreix. FOTO: Miguel López

 

 
Comentaris

Destaquem