Cs defensa el model de l'escola concertada davant d'un possible canvi tributari

La secció local de la formació taronja presentarà una moció en el pròxim ple municipal per instar al Govern de l'Estat a no modificar el model de l'escola concertada

El Govern central, liderat pel PSOE, va anunciar canvis en la tributació a les famílies amb fills en escoles concertades, que haguessin fet donacions a fundacions vinculades a aquestes escoles i Cs s'hi oposa. És per això, que la secció local de la formació taronja presentarà una moció en el pròxim ple municipal, amb l'objectiu de defensar el model de l'escola concertada. "A Sant Cugat hi ha una forta demanda d'escola concertada i és necessari que les famílies estiguin tranquil·les i mantenir les deduccions", ha explicat el portaveu de Cs, Aldo Ciprian.

De fet, cal destacar que a la ciutat hi ha un total de 8 centres concertats. "L'escola concertada és un pilar fonamental de la nostra ciutat, que aposta per un model trilingüe, a diferència de l'escola pública", ha assenyalat el regidor, en aquest sentit. A més, la formació ha volgut deixar clar que els centres concertats formen part de l'oferta d'escola pública de l'Estat: "La plaça és més barata que en les escoles públiques", ha afirmat Múnia Fernández-Jordán, regidora de Cs al consistori.

D'altra banda, la moció vol defensar també "la llibertat d'elecció de les famílies". "Sant Cugat no s'explica sense l'escola concertada, en part perquè molts pares hi acudeixen perquè s'hi estudia amb la llengua de l'Estat", ha afirmat Fernández-Jordán.

Ciprian ha volgut destacar que, en cap cas, aquesta moció vol anar en contra de l'escola pública, sinó a favor d'un model on tenen cabuda els centres concertats i els públics: "No pots treure les subvencions a les concertades quan no dones una alternativa a la societat", ha dit el regidor.

Què pretén la moció?

Amb tot, la moció preveu acordar que l'Ajuntament de Sant Cugat insti al govern de l'Estat a garantir la disponibilitat de l'oferta educativa, defensant la llibertat d'elecció de les famílies, a més d'assegurar la suficiència dels mitjans i els recursos per a l'educació pública i concertada o evitar la inseguretat jurídica i una discriminació econòmica a les famílies de Sant Cugat per l'aplicació retroactiva dels canvis de criteris de la normativa fiscal.

 

 
Comentaris

Destaquem