L'acte ha tingut lloc a la plaça de Pep Ventura FOTO: Lali Àlvarez

Política

El CDR obre un cicle de debats amb la violència masclista com a protagonista

La primera trobada ha tingut lloc aquest diumenge, 26 de novembre

El Comitè de Defensa de la República (CDR) de Sant Cugat i l'Assemblea Nacional Catalana (ANC) han organitzat un debat constituent amb la violència masclista com a protagonista. 

L'acte, que ha tingut lloc aquest diumenge 26 de novembre a la plaça de Pep Ventura, pretén ser el primer de diversos debats en els quals els participants puguin "visibilitzar temes que creiem interessants i per formar-nos", tal com explica la membre del CDR Aina Serra. 

Coincidint amb el Dia Internacional contra la violència masclista, que es commemora el 25 de novembre, els participants han posat sobre la taula diversos aspectes. En aquest cas, Serra ha detallat que s'ha parlat de "el fet de compartir, de considerar que hi ha unes violències masclistes latents, sobre la societat, que existeixen i que les hem de reconèixer tant homes com dones".

FOTO: Lali Àlvarez

D'altra banda, la membre del CDR ha explicat que durant la trobada s'ha fet un paral·lelisme entre els fets ocorreguts l'1 d'octubre i la violència masclista. En aquest sentit, Aina Serra s'ha referit "als cops de porra, que serien la punta de l'iceberg de la repressió de l'Estat. Per sota n'hi ha de motles altres, com pot ser amenaçar-nos en anar a la presó per fer una piulada a Twitter. Aquest paral·lelisme amb el masclisme s'ha utilitzat. La violació massiva de la Manada als San Fermines, que s'ha estat jutjant aquests dies, és una punta més de l'iceberg del més bèstia que tenim, però per sota hi ha totes les altres violències com és el micromasclisme que formen part de la construcció social i no és fàcil ser-ne conscient".

En les pròximes setmanes el CDR farà més debats constituents amb altres temàtiques, encara per determinar. L'1 de desembre, Dissidència Sònica organitza un concert al Casal de Torreblanca per demanar la llibertat dels presos polítics.