El Consistori tanca etapa emplaçant-se a "seguir treballant per Sant Cugat"

La darrera sessió del ple municipal ha estat de comiat del mandat

El Ple municipal de Sant Cugat del Vallès ha viscut aquest dilluns, 20 de maig, la seva darrera sessió del mandat, abans que se celebrin les eleccions municipals aquest diumenge, dia 26, que serviran per configurar el nou consistori local. Una sessió de comiat en el qual han intervingut aquells regidors que deixen la vida política a la ciutat, i també els portaveus municipals dels diferents grups, i que ha comptat amb la presència, entre altres, del conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, l'exalcaldessa mercè Conesa, i la secretaria de Medi Ambient i Sostenibilitat, Marta Subirà.

L'alcaldessa de la ciutat, Carmela Fortuny, ha obert la sessió recordant que aquest "ha estat un mandat intens, del qual en són testimoni els 44 plens que hem fet".

La sessió de comiat ha comptat amb Calvet i Conesa, entre altres, al públic. FOTO: Bernat Millet

La sessió de comiat ha comptat amb Calvet i Conesa, entre altres, al públic. FOTO: Bernat Millet

La primera a acomiadar-se ha estat Roser Casamitjana, regidora d'ICV-EUiA, qui ha volgut fer esment a totes aquelles coses que ha après amb els 8 anys que ha dedicat a la política institucional. Aprenentatges com que "es pot estar a molts pobles de distància política d'algú, i tenir una conversa", que "en política les paraules poden tenir sentits diferents en funció de qui les diu i com les diu", o que "cal escoltar i intentar posar-se al lloc de l'altre", entre molts altres.

L'ha seguit en la seva intervenció Èric Gómez, regidor d'ERC-MES, apunta que "ha estat un honor haver estat regidor de la ciutat on he nascut", ha dit, subratllant que "he intentat donar el millor de mi per representar els meus conciutadans, actuant amb convenciment que des d'aquest consistori també es podien canviar les coses". "Seguiré lluitant per l'alliberament social, la posada en llibertat dels presos i exiliats, i pel tan necessari canvi d'aquesta ciutat".

Ferran Villaseñor, regidor d'ERC-MES, també s'ha acomiadat després de 19 anys en política municipal, i 12 al consistori. En aquest sentit, ha agraït als dos grups municipals, i tres partits polítics que "m'han donat l'honor d'haver representat la ciutadania", fent referència al PSC, i a ERC-MES.

La sessió de comiat s'ha celebrat aquest 20 de maig. FOTO: Bernat Millet

La sessió de comiat s'ha celebrat aquest 20 de maig. FOTO: Bernat Millet

El següent en dir adeu ha estat Ignasi Bea, regidor de la CUP-PC, qui ha dit que "estic content d'haver estat regidor, i content de marxar i deixar pas a altra gent". "Seguirem des de fora, amb les mateixes conviccions de sempre", ha reivindicat.

Mayte Pérez, actual regidora de Comerç, ha dit adeu a la seva etapa política recordant la seva entrada a proposta de Mercè Conesa. "Estic orgullosa de la feina feta amb el servei de comerç de l'Ajuntament", ha reivindicat, a més de la tasca feta conjuntament amb altres regidories, i del diàleg amb les diferents parts implicades.

Esther Salat, una de les regidores que s'ha acomiadat. FOTO: Bernat Millet

Esther Salat, una de les regidores que s'ha acomiadat. FOTO: Bernat Millet



Esther Salat, regidora d'Educació, Universitat i Família, també s'ha acomiadat del ple recordant que va entrar en política motivada per un professor d'universitat per "canviar les coses". "En 12 anys he tingut honor de formar part d'un govern que m'ha fet créixer", ha dit, subratllant que "en totes les responsabilitats, amb encerts i desencerts, he prioritzat estar al servei del ciutadà, i cuidar i treballar el personal municipal. Sense ells, difícilment podríem fer realitat les propostes".

La tinenta d'alcalde de Promoció Econòmica, Innovació i Govern Obert, Joana Barbany, també deia adeu a la política municipal, agraint les persones que l'han acompanyat durant els darrers 8 anys, i fent un repàs a la feina feta. "Segur que es pot fer millor, però he posat tot l'esforç i totes les ganes", ha reivindicat. "Ha estat un plaer treballar per la ciutat que m'estimo, i també per ells", ha sentenciat.

Susanna Pellicer, tinenta d'alcalde de Polítiques de Cicle de Vida, Progrés Social i Habitatge, també s'ha acomiadat del Ple remarcant que "entrar a la sala de plens i seure en una cadira per la qual t'han votat, fa molt respecte. És un sentiment de responsabilitat", i destacant que "he mirat d'assumir aquesta feina amb dedicació". "Aquests dies, molta gent em demana si me'n vaig cremada de la política. I no. Me'n vaig contenta. Ara em toca una nova etapa", ha dit.

Ple municipal de tancament del mandat. FOTO: Bernat Millet

Ple municipal de tancament del mandat. FOTO: Bernat Millet

Després dels comiats, han estat els regidors no adscrits i els portaveus municipals els qui han fet les seves intervencions per posar punt final al mandat.

Xavier Cortés ha volgut tenir un record per al desaparegut Àlex Barberà, per després donar un consell als regidors que deixen la política, el de "reinventeu-vos". "Passeu el dol, descanseu, i seguiu treballant pel vostre municipi", els ha emplaçat, desitjant-los que segueixin servint a la ciutadania. "Als qui heu anunciat que plegueu, i als que no sabreu fins dilluns, us desitjo el millor", ha apuntat. Per la seva banda, Dimitri Defranc ha dit que "com no sabem el destí aquest diumenge, això no pot ser un comiat", destacant que "no m'agradaria acomiadar-me, perquè al final, qui fa política, estar a un ple és una etapa; la vocació la seguirà tenint".

Álvaro Benejam (PP) s'ha adreçat inicialment als qui deixen el càrrec, apuntant que "al marge de les nostres diferències polítiques, em quedo amb la forma que ens hem tractat mútuament". Pel que fa al mandat, Benejam ha dit que "no ha estat còmode", destacant que "gairebé sempre per coses alienes a la mateixa ciutat" que l'han condicionat. "Seguirem treballant per fer de Sant Cugat una ciutat millor", ha dit.

Pere Soler (PSC) ha destacat que "vam iniciar un mandat amb moltes esperances de fer moltes coses a Sant Cugat, però ha estat un mandat convuls, que ha tingut molts alt i baixos". Amb tot, ha defensat que "estem orgullosos d'haver contribuït a la governabilitat de la ciutat, de teixir complicitat, i d'haver encarrilat algunes de les polítiques des del govern".

Ramon Gutiérrez (ICV-EUiA) ha volgut fer valdre la tasca de regidors dient que "crec que és un encàrrec, una responsabilitat, que ens fa la ciutadania, i no una feina, sinó una vocació de servei", reivindicant un futur ple més feminitzat.

Dos dels regidors d'ERC-MES, Gómez i Villaseñor, s'han acomiadat. FOTO: Bernat Millet

Dos dels regidors d'ERC-MES, Gómez i Villaseñor, s'han acomiadat. FOTO: Bernat Millet

Mireia Ingla (ERC-MES) ha iniciat la seva intervenció amb agraïments als companys de formació que s'acomiadaven del consistori, Villaseñor i Gómez. "Seguirem lluitant fins que els veiem lliures", ha reivindicat en relació als presos polítics. Ingla ha volgut agrair la feina feta pel govern de la ciutat, tot i no entrar en valoracions, així com a les persones de l'entorn per la feina feta, i als habituals del ple.

Aldo Ciprian (Ciutadans) ha destacat que "avui, ningú tenim garantit que estarem aquí, així que no m'agradaria acomiadar-me", dient que "alguns companys, rivals, que no enemics, han descartat seguir, els desitgem el millor en l'àmbit professional i personal", agraint-los "el temps i la vocació de servei a la ciutat per fer-la, a la seva manera, millor ciutat".

Núria Gibert (CUP-PC) ha destacat que "hem intentat ser clars, no jugar mai brut, dir el que pensàvem", agraint la confiança que els va fer la ciutadania, i dient que ha estat "una responsabilitat d'or, que hem portat amb orgull i seriositat". Un agraïment especial a tots els treballadors de l'ajuntament i als periodistes, i un agraïment especial als seus companys de formació.

Cristina Paraira (PDeCAT-Demòcrates) ha agraït la confiança dels ciutadans, destacant que "hem tingut encerts i ens hem equivocat, però sempre ho hem fet amb voluntat de servei a la ciutadania". "Tots han defensat les polítiques públiques que consideraven millors per la ciutat. És un honor representar la ciutadania", ha afegit.
 

Imatge de record que s'ha lliurat a tots els regidors. FOTO: Bernat Millet

Imatge de record que s'ha lliurat a tots els regidors. FOTO: Bernat Millet

El ple ha finalitzat amb la intervenció de l'alcaldessa Carmela Fortuny qui ha agraït "el vostre compromís, cadascú des del seu vessant, des de la seva ideologia", subratllant que "ens uneix treballar per una ciutat millor". Pel que fa al mandat, Fortuny ha dit que han estat "quatre anys intensos políticament", fent referència als "moments transcendentals viscuts, com els atemptats a Barcelona, l'accident als Andes, o altres com el reconeixement a entitats centenàries, o a fills i filles predilectes de la ciutat, així com els "set cops que hem estat cridats a les urnes" i el fet que "malauradament, és el mandat en què representants polítics han hagut de marxar a l'exili o estan a la presó".

"Hem avançat i hem fet molta feina", ha reivindicat, subratllant que "en aquest context, la política municipal ha estat tensa i poc agraïda en alguns moments", i reivindicant que "la política és l'art d'entendre's, i és important destacar el que ens uneix, que és les ganes de fer ciutat".

"El ple que avui celebrem marca el final d'una etapa i l'inici d'una altra", ha recordat, agraint la implicació i la tasca feta pels que deixen la política, i també, de manera especial, a aquells que han format part de l'equip de Govern. Agraïments també per tots els treballadors municipals, el públic dels plens municipals, i als mitjans de comunicació.

Alcaldia ha regalat a tots els regidors la foto de família feta abans de la sessió com a record del seu pas pel consistori.

 
Comentaris

Destaquem