Els serveis jurídics apunten que no va haver-hi frau en l'adjudicació d'un pis de Promusa

Treballadors de l'empresa municipal d'habitatge haurien denunciat una actuació "fraudulenta" per adjudicar un pis a un familiar del gerent de Promusa

L'Ajuntament de Sant Cugat del Vallès assenyala que "no existeix incompliment de cap requisit en l'admissió i posterior adjudicació" tal com conclou l'anàlisi dels serveis jurídics en relació a l'escrit presentat per "alguns dels treballadors de Promusa" en referència a presumptes irregularitats en la gestió del seu gerent en l'adjudicació d'un pis el 2004.

Més info: Obren un expedient informatiu per si va haver-hi frau en l'adjudicació d'un pis de Promusa

Així ho afirmen en un comunicat aquest dimarts, 9 d'abril, després que el passat 5 d'abril es fes públic que el consistori va obrir un expedient d'informació per esbrinar si una adjudicació d'un habitatge de lloguer protegit de Promusa es va adjudicar de manera fraudulenta. La investigació s'obria després que treballadors de Promusa, l'empresa municipal d'habitatge de Sant Cugat, fessin arribar una carta a l'oposició assegurant que el gerent de Promusa va actuar de manera "fraudulenta" per adjudicar un pis de la promoció municipal a un familiar seu.

Des de l'Ajuntament detallen que la nota jurídica emesa un cop finalitzat el procés extreu les següents conclusions:

  • Les bases aprovades pel Consell d'Administració de Promusa el 20 de febrer de 2003, no contemplaven com a requisit d'accés a les promocions de lloguer per a joves, que les persones adjudicatàries fossin perceptores de rendes de treball.
  • Pel que fa a l'alta a la Seguretat Social del contracte dos mesos després de l'inici d'aquest, el Reglament general d'altes i baixes de treballadors estableix que la comunicació s'ha de verificar amb caràcter previ a l'inici efectiu de la prestació. En tot cas, la competència per determinar l'eventual infracció corresponia a la Inspecció de Treball.
  • D'acord amb l'anàlisi jurídica i en tot l'exposat anteriorment, la nota jurídica conclou que no existeix incompliment de cap requisit en l'admissió i posterior adjudicació d'un habitatge en règim de lloguer entre els anys 2005 i 2010 de la promoció de PROMUSA de Josefina Mascareñas 15-17 (avui Jardins de la Penya Regalèssia).
  • La nota destaca, a més, que els fets es remunten als anys 2004 -2005, una circumstància determinant en ordre de la prescripció de l'exigència d'eventuals responsabilitats personals de la persona denunciada.

 
Comentaris

Destaquem