En Comú Podem demana una aposta per la bicicleta FOTO: Cedida

Política

En Comú Podem critica la "falta d’ambició" en mobilitat sostenible del govern municipal

En Comú Podem Sant Cugat denuncia la "impunitat" amb els vehicles que envaeixen el carril bici

En Comú Podem ha denunciat la "falta d’ambició" en polítiques de mobilitat del govern municipal de Sant Cugat. "Cal, d’una vegada per totes, girar la piràmide de prioritats i que el cotxe deixi de ser l’única opció per a molts veïns de la nostra ciutat", reclama la formació política en un comunicat.

En Comú Podem ha lamentat que la Setmana de la Mobilitat Sostenible a Sant Cugat "ha estat una altra oportunitat perduda". En aquest sentit, fan referència al tall d'un tram de la rambla del Celler durant tres hores pel Dia Sense Cotxes: "La falta d’ambició de l’ens local en aquest àmbit ens preocupa".

Una de les crítiques fa referència a la "impunitat" amb la qual molts cotxes i furgonetes ocupen els carrils bici. Per això, demanen "garantir la seguretat dels ciclistes" i acabar amb aquesta "impunitat". A més, demanen una aposta pels carrils bici segregats a tota la ciutat i elaborar una xarxa ciclista que superi els carrils desconnectats i s'afronti de manera urgent "els punts negres de falta de connexió".

Tallar el trànsit en carrers principals

Pel que fa al transport urbà, En Comú Podem demana accelerar el nou contracte amb l'Àrea Metropolitana per aconseguir una proposta de "més freqüència i millors línies". Igualment, plantegen la possibilitat de crear carrils-bus on sigui necessari. També proposen prohibir el trànsit durant els caps de setmana en alguns carrers com Francesc Moragas, Francesc Macià o Rius i Taulet.

Finalment volen fomentar el repartiment d’última milla en cargobikes i carretons en lloc de furgonetes.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.