Aina Balada, Ramon Gutiérrez i Juanma Cayuelas, d'En Comú Podem Sant Cugat FOTO: TOT

Política

En Comú Podem demana a Esquerra que no pacti amb Junts per Sant Cugat

Els comuns aposten per teixir un front d'esquerres a Sant Cugat per fer valer el seu pes en les polítiques de Junts

En Comú Podem aposta per crear un front d'esquerres a Sant Cugat per fer valer els 11 regidors d'ERC, PSC, CUP i comuns davant del futur govern de Junts. D'aquesta manera, esperen poder influir en les polítiques de Junts i poder incorporar la visió de ciutat de les esquerres. És per això que En Comú Podem demana expressament a Esquerra que no arribi a un pacte amb el partit liderat per Josep Maria Vallès i les negociacions per acords puntuals es facin amb els quatre partits. Cal recordar que Junts tindrà 9 regidors, a quatre de la majoria, tot i que té l'alcaldia assegurada ja que no hi ha cap altra majoria alternativa de 13 regidors. Els comuns recorden que l'esquerra en suma 11.

"Esperem que cap força d'esquerres es vegi temptada a fer alcalde a Josep Maria Vallès", ha emfatitzat Ramon Gutiérrez, alcaldable dels comuns, que afegia: "Hem de fer valdre els 11 regidors d'esquerra i no donar cap altra alternativa a Junts". En aquest sentit, volen fer "inevitable" que els juntaires hagin d'arribar a acords amb l'esquerra santcugatenca i "no es vegi temptat" de pactar amb el Partit Popular. "Hem de poder ser útils. Si Junts necessita l'oposició, que sigui amb tota l'esquerra unida", ha recalcat. 

Així, els comuns es mostren partidaris d'arribar a acords durant el mandat amb Junts a través d'un front comú de l'esquerra per tal d'evitar que s'imposi la seva "visió neoliberal" de la ciutat.

Cordó sanitari a VOX

Pels comuns, l'entrada de VOX a l'Ajuntament de Sant Cugat és una molt mala notícia i demanen una acció conjunta per aïllar-los. "Demanem a totes les forces democràtiques de fer un cordó sanitari a l'extrema dreta perquè no tingui veu a la nostra ciutat", ha explicat Aina Balada, número 2 d'En Comú Podem.

Per Ramon Gutiérrez, la idea és que la veu de VOX no tingui "rellevància" a l'Ajuntament i fer veure que "no són útils". Com a exemple ha posat el Parlament de Catalunya, on la resta de partits no entren a debatre les propostes del partit d'extrema dreta. "Confrontar l'extrema dreta és donar-los ales", ha assegurat. 

Satisfacció a mitges

Aina Balada ha mostrat la satisfacció del partit per haver tornat a tenir representació a l'Ajuntament de Sant Cugat després de quedar-ne fora fa quatre anys, quan En Comú i Podem es van presentar per separat. "Hi havia una part de la població que no estava representada", ha indicat. Aquesta davallada de l'esquerra, lamenten, fa impossible reeditar un govern d'esquerres a la ciutat.

Tot i això, ha reconegut que els resultats electorals "castiguen" a l'esquerra. En Comú Podem ha estat la setena força més votada a Sant Cugat, amb 2.274 vots (un 5,89%) i 2 regidors. 

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.