Els membres de la candidatura d'ERC Mariona Arnau, Mireia Ingla i Francesc Duch davant l'oficina local d'habitatge. FOTO: Cedida

Política

ERC es compromet a assolir un 10% d'habitatge públic pel 2030

Els republicans consideren que han posat el tema de l'habitatge sobre la taula i anuncien que tenen previst entregar "330 nous pisos públics el mandat següent"

L'alcaldessa de Sant Cugat i candidata a l'alcaldia de la ciutat per Esquerra Republicana, Mireia Ingla, s'ha compromès a assolir un 10% d'habitatge públic de cara al 2030 amb el Pla d'habitatge de protecció oficial acompanyada de Francesc Duch, tinent d'alcaldia de Desenvolupament Urbà i número 4 de la llista, i Mariona Arnau Garcia, del Jovent Republicà i número 6 de la llista.

"L'arribada d'aquest govern va posar sobre la taula el complex problema de l'habitatge", ha declarat Ingla, traient pit dels 158 pisos públics entregats en aquest mandat i dels "330 que tenim previstos pel següent". En aquest sentit, l'objectiu d'ERC és la construcció de 3.000 nous habitatges en 18 ubicacions diferents de cara el 2030, el que suposaria un 10% de l'habitatge de Sant Cugat, que ara mateix és d'un 2,3%, però "dependrà dels acords amb privats, administracions, fundacions i cooperatives".

En aquest sentit, Mariona Arnau ha declarat que "garantirem la destinació d'un mínim d'un 30% dels nous habitatges públics per a les persones joves" perquè "volem independitzar-nos a Sant Cugat i ens volem quedar a viure aquí".

D'altra banda, Duch ha parlat també d'una altra línia de treball, la d'aconseguir habitatge públic sense necessitat de construir-ne més amb el dret de tanteig i retracte, que permet comprar pisos privats pel parc públic. Segons Duch, "en els anteriors 12 anys s'havien recuperat 6 habitatges i nosaltres en 4 anys n'hem recuperat 34 amb una inversió de 6 milions i mig d'euros". Altres vies que ha proposat Duch són les cooperatives o els habitatges bifamiliars, "cosa que estem estudiant amb l'AMB".

Una brigada d'acció immediata

Pel que fa al manteniment de la ciutat, Ingla vol seguir treballant per una "ciutat verda, neta i bonica" i la regidora de Via Pública i Paisatge urbà i número 5 de la llista d'ERC, Gemma Aristoy, ha anunciat la voluntat del partit d'implementar una brigada mòbil d'acció immediata per resoldre ràpidament qüestions que impedeixen la mobilitat, ja que "en una ciutat tan gran la brigada no arriba a tot arreu", i també continuar amb la plantació de vegetació de forma sostenible, amb arbres resistents als canvis climàtics.

Esquerra també ha posat en valor els recursos invertits en l'estat de Sant Cugat aquest mandat i haver preparat els nous contractes de recollida de residus i de voluminosos, que, en paraules d'Ingla, "estaven desfasats".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.