ERC-MES portarà al Senat els entrenaments militars a Collserola

Els republicans mostren el seu rebuig a les pràctiques de l'exèrcit militar espanyol al Parc Natural de Collserola

Esquerra Republicana portarà les maniobres de l'exèrcit espanyol a Collserola al Senat, a través d'una moció que demana a la cambra que insti al govern de l'estat a una modificació legal perquè els entrenaments militars es realitzin sempre amb el consentiment dels Ajuntaments. "No és propi d'un estat democràtic que en un Parc Natural hi hagi pràctiques militars", ha reivindicat el senador d'ERC, el santcugatenc Bernat Picornell, que ha mostrat el seu "rebuig frontal" aquestes maniobres. "Si veiem militars a la plaça d'Octavià, ens escandalitzarem", ha advertit Picornell, posant d'exemple el que ja ha passat a Sant Climent de Sescebes.

A més, el grup municipal d'ERC-MES presentarà una moció en el ple municipal d'octubre per tal de declarar Sant Cugat municipi de cultura de pau i lliure de pràctiques militars. Els republicans volen que l'Ajuntament mostri el seu suport al Consorci del Parc Natural de Collserola en totes les actuacions que emprengui per no permetre més pràctiques militars en el seu entorn i insti al Congrés i al Senat a fer les modificacions necessàries per aconseguir-ho.

Els republicans recorden que diversos Ajuntaments, com el de Sant Cugat, i entitats com l'Àrea Metropolitana i el Consorci del Parc ja han mostrat el seu rebuig a la presència militar; sense cap resultat. "El Ministeri de Defensa no ha fet cap mena de cas. El dia 1 de setembre no només van realitzar maniobres, sinó que se'n va fer difusió com a motiu d'orgull", ha lamentat el regidor d'ERC-MES, Èric Gómez.

Tot i això, des d'Esquerra es desmarquen de la proposta de la CUP d'utilitzar Mossos d'Esquadra i Policia Local per evitar l'entrada de militars al Parc de Collserola. "No podem acabar amb aquesta situació grotesca", ha defensat Gómez, que sí que ha explicat que la qüestió es podria judicialitzar.

Finalment, els republicans no comparteixen l'argument que diu que davant d'un desastre natural a Collserola, com un incendi, els militars serien útils per actuar. "La unitat que entrena a Collserola no apagaria cap foc. Comptem amb els mitjans civils necessaris", ha indicat Picornell.

Cartell d'Esquerra contra els entrenaments militars a Collserola

Més informació
 
Comentaris

Destaquem