Manifestació en record de Guillem Agulló. FOTO: IMC-Barcelona.

Política

ERC-MES proposa una moció per homenatjar la figura de Guillem Agulló

Agulló va ser assassinat fa 25 anys per un grup de neonazis a la localitat de Montanejos

En commemoració dels 25 anys de la mort de Guillem Agulló, assassinat per un grup de joves d'ideologia neonazi l'11 d'abril de 1993 a Montanejos, a la província de Castelló, ERC-MES ha proposat una moció per homenatjar-lo. Agulló, originari de Burjassot i membre de l'organització política Maulets, va morir "fruit de la seva militància independentista i antifeixista", segons afirma la formació independentista.

A causa de la transcendència del cas i a l'efemèride de la mort del jove valencià, ERC-MES demana al Ple municipal "retre homenatge a la figura de Guillem Agulló i refermar el compromís de l'Ajuntament de Sant Cugat en la lluita contra els delictes d'odi" i per erradicar tot tipus de discriminació per circumstàncies personals o socials.

A més, el grup polític destaca la importància d'aquesta commemoració perquè "malauradament, durant els darrers anys els Països Catalans han estat testimoni de nombrosos delictes d'odi" destaca, i afegeix "així com manifestacions racistes i xenòfobes a molts barris de les nostres ciutats". D'altra banda, destaca que "el passat 1 i 3 d'octubre les institucions espanyoles van legitimar el feixisme, i d'ençà s'han anat propagant agressions i actes de vandalisme dels grups de delinqüents neonazis i feixistes arreu dels Països Catalans."

Per tot això, la formació d'esquerres demana, a més de l'homenatge esmentat, "instar al govern municipal a convocar la comissió nomenclàtor de forma immediata" per iniciar el procés d'incorporació "del nom de Guillem Agulló al nomenclàtor santcugatenc".

La moció es presentarà al ple del pròxim 16 d'abril.