ERC obre un procés participatiu per fer el seu programa electoral

La força política municipal enceta aquest procés per rebre propostes de la ciutadania de cara al programa electoral per a les eleccions municipals del 2019

La secció local de Sant Cugat d'Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) obre un procés participatiu per tal que els santcugatencs i santcugatenques facin les seves propostes en diferents àmbits de la ciutat, amb l'objectiu de generar un programa electoral de cara a les eleccions municipals de l'any 2019. "No ens tancarem en un despatx i decidirem, entre 15 persones, quina és la ciutat que volem", ha assenyalat en la presentació d'aquest procés participatiu, celebrada el dimarts 2 d'octubre, la candidata a l'alcaldia, Mireia Ingla.

Aquest procés participatiu no és una novetat en el funcionament d'ERC. De fet, per a les eleccions municipals del 2015 ja van seguir aquesta línia. De totes maneres, després de l'experiència de l'actual mandat, Mireia Ingla ha assegurat que "el convenciment és encara més gran" en aquest procés. "Tenim clar que és la millor manera de representar la gent", ha afegit la candidata per ERC. Això sí, tot i donar veu a la gent, les propostes per al programa electoral aniran acord amb la línia del partit: "Volem posar damunt la taula els valors republicans i, dins d'aquests paràmetres, deixarem que la gent deicideixi", ha explicat Ingla.

El procés participatiu es materialitza amb 4 grans eixos fonamentals:

  • Trobades i debats amb la ciutadania.
  • Trobades i debats amb representants d'entitats i associacions.
  • Trobades i debats amb persones que hagin treballat durant anys en diferents àmbits de la política santcugatenca.
  • Una pàgina web on rebre propostes.

Si bé és cert que en les anteriors eleccions municipals, ERC ja havia treballat en aquesta línia, la creació de la pàgina web és una novetat d'enguany. Dins de la mateixa es divideixen els diferents àmbits en els que es poden fer propostes: habitage, mobilitat, transparència institucional, etc. En cadascun d'aquests àmbits, qui ho desitgi podrà incloure-hi comentaris i propostes, així com comentar-ne d'altres.

En aquest sentit, la força política aprofitarà l'acte de presentació oficial de la candidata a l'alcaldia, Mireia Ingla, el dijous 9 d'octubre, per explicar als santcugatencs i santcugatenques el funcionament del procés participatiu.

D'altra banda, en la presentació als mitjans, Mireia Ingla també s'ha referit als possibles acords per generar coal·licions electorals: "Encara no sabem si ens presentarem amb MES o no. Esperarem a veure quines propostes tenim nosaltres i quines propostes tenen les altres forces polítiques per veure si hi ha acords o no", ha assenyalat Ingla.

 
Comentaris

Destaquem