Fernández (PP): "Hi ha més oportunitats per sumar i per governar"

El President del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández, ha visitat Sant Cugat

El president del Partit Popular a Catalunya, Alejandro Fernández, visitava Sant Cugat del Vallès per assistir a la presentació d'Álvaro Benejam com a candidat a l'alcaldia del municipi pel PP. Un acte que se celebrava a l'Hotel Sant Cugat el passat dimarts, 22 de gener.

Més info: Benejam presenta candidatura a l'alcaldia pel PP amb el compromís de "no fallar a ningú"

Acompanya Álvaro Benejam en la presentació de la candidatura a l'alcaldia de Sant Cugat. Quin és l'objectiu del PP en aquestes eleccions municipals?

L'objectiu és recuperar l'espai polític perdut. Hem de tenir present que en els darrers anys, que han estat difícils per al Partit Popular amb el procés, hem anat perdent aquell espai electoral que vam ser capaços d'aconseguir entre els anys 2011 i 2015, quan teníem una representació superior. Som conscients que la recuperació no serà immediata, però també som conscients que ens vam quedar molt prop del segon regidor en l'anterior ocasió. Ara mateix la política està cada vegada més oberta, que no hi ha vot captiu, que t'ho has de guanyar, i que, com que hi ha més pluralitat, això pot acabar comportant que acabis governant amb diferents fórmules possibles, si aconsegueixes una representació que nosaltres considerem que aquest segon regidor ens podria permetre.

Parla de més pluralitat. Unes eleccions en les quals concorrerà Vox, que ha estat la sorpresa a Andalusia. Els pot afectar la seva presència a Sant Cugat?

Nosaltres hem de pensar en nosaltres i en la gent de Sant Cugat, en aquest cas; no en els adversaris polítics. Al final, un ha de tenir present una cosa, que és el que té la democràcia, que la gent decideix amb el seu vot, en un marc legal evidentment, qui ha de regir el destí del municipi. Tenim confiança plena amb l'Álvaro, amb el seu equip. Per tant, més que estar obsessionats en si Ciutadans farà una cosa, o si Vox farà una altra, hem de recordar el que ha passat a Andalusia. I és que és veritat que de vegades pot donar més sensació de divisió, però també hi ha més oportunitats per sumar i per governar. Per tant, aquesta és la filosofia. Explicar el nostre projecte i a partir d'aquí intentar, després de les eleccions, arribar a acords per governar. El Partit Popular és un partit de govern.

Quins són els punts forts que planteja el Partit Popular de Catalunya de cara a les municipals?

Tenim un programa marc municipal que per poblacions de les mides i característiques de Sant Cugat es basa sobretot en una fórmula que per nosaltres en l'àmbit municipal sempre ha sigut d'èxit. És la de més seguretat, menys impostos. Aquesta fórmula, allà on el Partit Popular ha governat, ens va molt bé. És un respecte a la propietat privada; és garantir més seguretat ciutadana; és garantir més civisme, que ara mateix preocupa; és combatre el fenomen okupa; garantir que els serveis públics i la ciutat estigui neta... I després intentar, progressivament, abaixar els impostos. Hem de recordar que en els darrers anys tots els municipis han viscut dues pujades fortes de l'IBI, i ara mateix és un moment en què la crisi econòmica més forta ja ha passat i seria un bon moment per començar a abaixar els impostos, que és una proposta que tenim pel conjunt de municipis de Catalunya.

 

Benejam i Fernández a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

Benejam i Fernández a Sant Cugat. FOTO: Bernat Millet

 

Els resultats de les eleccions municipals tindran alguna conseqüència en les futures eleccions de caràcter més general?

Totes les eleccions són importants. Però també, i es podrà comprovar una vegada més com va passar l'any 99 quan van coincidir municipals i europees, que ja en aquell moment hi va haver una diferència molt substancial entre el que votava la gent a unes municipals, i el que votava a unes europees. És a dir, la gent s'ho pensa molt i, per tant, la variació que hi hagi tindrà les conseqüències que tindrà, segur. Però la gent també sabrà interpretar perfectament que una persona que pot votar l'Álvaro ara mateix per ser alcalde del seu municipi, potser vota una altra formació política en unes eleccions europees o en unes generals. Perquè confia en ell. Aquesta és la confiança que tenim també als nostres candidats, que en un moment que la sigla no travessa el seu millor moment, amb la seva capacitat, poder superar aquesta situació i puguem tenir l'Álvaro governant que és el nostre objectiu.

Deia que el vot a la persona en eleccions municipals marca bastant els resultats. També deia que el procés els va afectar en les passades eleccions. Els seguirà afectant en aquesta ocasió?

Superat del tot no està. Seria enganyar-nos a nosaltres mateixos. Però és veritat que potser no està en un moment tan àlgid emocionalment parlant com l'any 2015; que hi ha una certa sensació de cansament de la gent, que pot tenir legítimament la seva ideologia independentista, però que ha vist que després de les promeses que es van arribar a fer, doncs això no arriba. Per tant, pot tornar un moment en què diguin "ara mateix, no he de pensar tant en la independència de Catalunya, si no he de pensar en el futur del meu municipi". I aquest és un escenari que a nosaltres ens va millor, cal dir-ho.

"El Partit Popular és un partit de govern"

Esperen uns millors resultats.

Estem convençuts que, malgrat tot, aquestes eleccions seran millors per nosaltres que les del 2015. Perquè aquelles van coincidir una sèrie de coses. Hem de tenir present que en aquell moment el Partit Popular va tenir casos de corrupció colpidors, cosa que ara mateix el partit s'ha renovat completament. Les persones que van fer aquestes accions estan la majoria a la presó, i nosaltres estem satisfets que es depurin responsabilitats. Però ara mateix el Partit Popular no té cap polític en actiu que estigui vivint aquesta situació i, per tant, és un partit que arriba net a les eleccions. Creiem que és una situació millor que el 2015.

Quin missatge els faria arribar als santcugatencs i santcugatenques perquè els facin confiança?

Que, fins i tot en el cas que no t'agradi massa el PP, pensis en l'Álvaro, que és una gran persona, que el coneixes i que tel trobaràs pel carrer i t'ajudarà si ho necessites. Que tindran un regidor al seu servei, més enllà de les ideologies. I si ja ets del PP, i defenses aquesta ideologia o una ideologia semblant, et trobaràs a una persona que estarà a l'altura dels teus principis i valors.

 
Comentaris

Destaquem