FOTO: Lali Puig

Política

L'historiador Josep Maria Figueres desgrana la vinculació de Companys amb Sant Cugat

Figueres va parlar de la figura del president afusellat pel franquisme

Dins del programa d'actes de la celebració dels 90 anys de la República a Sant Cugat, dilluns, 26 d'abril, l'Ajuntament va presentar al Museu, el llibre de l'historiador Josep Ma Figueres Lluís Companys, discursos de guerra , l'autor també va relatar les visites que el president va fer a Sant Cugat.
Figueres, presentat per l'alcaldessa, Mireia Ingla ,i la tinenta d'alcaldia de Cultura, Esther Madrona, va parlar de la vinculació de Companys amb el món agrari, el moviment rabassaire i amb la premsa on va col laborar i dirigir publicacions com L'Aurora o l'Avenir, fundada a Sabadell per Francesc Lairet. Companys va fer més de 200 mítings arreu les comarques vitivinícoles com el Vallès, on el moviment rabassaire va arrelar amb força, els contractes anomenats de rabassa morta es trencaven si es morien els ceps, fet que la fil·loxera va provocar, això ho van aprofitar molts propietaris amb la pèrdua dels drets de molts pagesos.

Companys va visitar Sant Cugat en cinc ocasions, visites polítiques i com advocat, amb mítings al popular local Tadeo del carrer Santa Maria, a l'Ajuntament o la darrera, com a president al camp d'instrucció militar situat al camp de golf.

Companys va fer molts discursos al llarg de la seva vida política, molts estan guardats a l'Arxiu Nacional de Catalunya a Sant Cugat. Eren abrandats, amb molta passió, dominant el to i aixecant l'entusiasme a la ciutadania.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.