ICV-EUiA considera que cal millorar la transparència de l'Ajuntament

ICV-EUiA presentarà una moció per millorar la transparència de l'Ajuntament, a la qual s'han sumat Cs, ERC-MES i el PP

La formació local d'ICV-EUiA creu necessari millorar la transparència de l'Ajuntament de Sant Cugat aplicant, per exemple, reestructuracions a la pàgina web per fer més fàcil als ciutadans l'accessibilitat a determinades informacions com, per exemple, les cartes de servei: "Creiem que l'Ajuntament de Sant Cugat fa temps que s'ha deixat en transparència, el web n'és un exemple", han explicat en roda de premsa el dimecres 16 de gener. En aquest sentit, la formació presentarà una moció en el ple municipal del mes de gener, amb el suport d'ERC-MES, Cs i PP. Segons han explicat en la roda de premsa, el govern ja els ha avançat que aprovarà també la moció.

Per ICV-EUiA, l'Ajuntament de Sabadell és un exemple a seguir en aquest aspecte i, per això, la regidora de transparència de l'Ajuntament de Sabadell, Elena Hinojo, ha assenyalat en la roda de premsa que, a banda de les polítiques de transparència, cal "cultura ètica en les institucions". En aquest sentit, també ha valorat l'actual Llei de Transparència: "La Llei de Transparència té certes mancances i s'ha de polir, tot i que ha servit per sacsejar les institucions", ha explicat.

Per la seva banda, Ramon Gutiérrez, portaveu del partit a Sant Cugat ha valorat que "l'Ajuntament compleix la llei de transparència, però és una llei de mínims que hi ha institucions que superen aquests límits i ens agradaria que l'Ajuntament de Sant Cugat estigues també en aquests nivells".

Amb tot, la moció que es presentarà en el ple municipal preveu habilitar un espai visible i fàcil de localitzar a la pàgina web de l'Ajuntament en què apareguin tots els acords de ple aprovats en el ple. A més, també reclama implantar un sistema de Cartes de Serveis de tots els serveis públics de l'Ajuntament adreçats a la ciutadania, amb l'objectiu de difondre els compromisos de qualitat de les prestacions que ofereixen els diferents departaments municipals, o publicar al web municipal l'agenda pública dels càrrecs electes de l'Ajuntament; on van destinats els obsequis que el personal polític i directiu pot acceptar, i com es gestionen les invitacions a viatges, desplaçaments i allotjaments.

 

 
Comentaris

Destaquem