ICV-EUiA proposa la creació d'una oficina d'assessorament energètic

El Baròmetre Inclusiu de Sant Cugat posa de manifest que gairebé el 12% de santcugatencs es troba en una situació de "forta necessitat econòmica"

El grup municipal d'ICV-EUiA proposarà la creació d'una oficina d'assessorament energètic amb l'objectiu d'atendre a persones que tinguin dificultats per pagar els subministraments bàsics d’aigua, gas i electricitat i també a aquelles que vulguin fer millores d’eficiència energètica a casa seva. La proposta compta amb el suport de la resta de partits i s'aprovarà en el Ple Municipal de novembre.

Segons els ecosocialistes, el Baròmetre Inclusiu de Sant Cugat posa de manifest que gairebé el 12% de santcugatencs i santcugatenques es troba en una situació de "forta
necessitat econòmica" i "no pot fer font a les despeses més bàsiques" com el pagament de la hipoteca/lloguer ni dels subministraments de llum, aigua i gas. "Aquest mateix estudi  afirma que dos terços de les persones que es troben en situació de pobresa a Sant Cugat no reben cap ajuda de l’Ajuntament", denuncia la formació.

En aquest context, ICV-EUiA presenta la proposta al Ple Municipal per fer "defensa l’energia com el dret bàsic que és, reconegut per la Declaració Universal de Drets Humans". La moció vol combatre el fet que "hi hagi gent que no obre un interruptor per por a què arribi una factura que no pugui pagar o que deixi de menjar per pagar l’aigua".

Així, el partit proposa que l'oficina informi i assessori les persones que no poden mantenir la llar en unes condicions energètiques i de benestar adequades o que ja han rebut un avís d’impagament o de tall per part d’una empresa subministradora. Alhora, que orienti en la millora de la gestió i l’eficiència energètica de les llars i en
l’optimització dels serveis. A més, demana que tramiti informes d’exclusió residencial i faci de vincle amb els Serveis Socials de l’Ajuntament.

 
Comentaris

Destaquem