Sacs amb amiant a l'entorn del Pi d'en Xandri FOTO: Junts per Sant Cugat

Política

Junts per Sant Cugat vol incentivar la retirada d'amiant d'habitatges

Junts per Sant Cugat reclama al govern espanyol que "atengui amb justícia a les víctimes afectades de l'amiant"

Junts per Sant Cugat vol avançar en la retirada de l'amiant dels edificis públics i privats de la ciutat. Per aconseguir-ho, presentarà una bateria de propostes en el ple municipal del 20 de setembre. "Les fibres d’amiant provoquen malalties bastant greus", ha recordat el regidor Joan Puigdomènech, que ha afegit que molts d'aquests elements estan en mal estat pels anys transcorreguts des de que es van instal·lar.

Un primer pas és sol·licitar a l'Ajuntament de Sant Cugat que elabori un mapa amb els edificis que continguin fibrociment i dissenyar unes pautes per realitzar un programa de substitució de l'amiant per materials segurs amb la participació d'entitats veïnals i sanitàries i administracions. 

El passat juliol, el president de la Generalitat, Pere Aragonès, es va comprometre a treballar amb els ajuntaments i la resta d'administracions per erradicar l'amiant present en edificis d'arreu del país.

Subvencions i incentius

A més, Junts reclama al Consistori que retiri i substiueixi l'amiant dels edificis públics, especialment d'escoles i entorns educatius. Pel que fa en espais privats, el partit proposa explorar les línies de subvenció disponibles en altres institucions i incentivar la retirada d’elements de fibrociment quan es facin obres de reforma i rehabilitació d’habitatges.

Finalment, Junts per Sant Cugat insta al govern espanyol que "atengui amb justícia a les víctimes afectades de l'amiant i ajudi als familiars i cuidadors en la creació d'un fons de compensació"

Lluita contra l'atur juvenil

D'altra banda, Junts per Sant Cugat presentarà una moció per reclamar mesures per fer front a l'atur juvenil. "Espanya és el país d’Europa amb una taxa d’atur juvenil més elevada", ha lamentat el regidor Albert Salarich, que també ha reconegut que les xifres santcugatenques són més positives.

Les propostes de Junts van dirigides al govern espanyol i reclama un Pla Estratègic d'Ocupació Juvenil per impulsar les mesures necessàries per incrementar l'ocupació laboral i reduir la temporalitat dels contractes entre joves menors de 30 anys. També són favorables a fer reformes laborals per fomentar la contractació indefinida.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.