L'Advocacia de l'Estat demana 11 anys i mig de presó per a Romeva i la resta de consellers

L'organisme es desmarca així de la Fiscalia i no inclou el delicte de rebel·lió, però si el de sedició i malversació

L'Advocacia de l'Estat es desmarca de la Fiscalia i exclou el delicte de rebel·lió en l'escrit d'acusació contra Raül Romeva, la resta de presos polítics i els encausats per la causa oberta contra el procés. En aquest sentit, l'organisme demana 11 anys i mig de presó per al conseller santcugatenc empresonat i la resta de consellers que són a la presó. 

D'altra banda, tot i que menors, també demana penes de presó per a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell (10 anys), i per als liders de la societat civil, Jordi Sànchez i Jordi Cuixart (8 anys). A més, demana també la inhabilitació per aquest mateix període de temps per a totes les persones encausades.

L'Advocacia de l'Estat demana aquestes penes en considerar que existeix delicte de sedició i de malversació, però descarta el de rebel·lió, delicte que sí que veu la Fiscalia.

Més info: La Fiscalia demana 16 anys de presó per Raül Romeva

D'altra banda, VOX, que forma part del procés judicial en condició d'acusació popular, demana 74 anys de presó per a Raül Romeva i la resta de consellers empresonats.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem