L'Ajuntament vol un equipament públic en el xalet de l'avinguda de Cerdanyola

Els veïns del barri del Monestir-Sant Francesc fa anys que proposen convertir l'espai en un espai pel barri

L'Ajuntament de Sant Cugat ha iniciat els tràmits urbanístics per tal de poder adquirir la casa deshabitada que hi ha a la cruïlla entre l'avinguda de Cerdanyola i el passeig de Torreblanca. El govern ha decretat una suspensió de llicències en el xalet i ja ha iniciat converses amb la propietat per plantejar la possibilitat de compra d'aquest immoble, situat al barri del Monestir-Sant Francesc.

El tinent d'alcalde d'Urbanisme, Damià Calvet, va explicar durant el ple municipal de desembre que l'objectiu és oferir un "equipament al servei del barri i dels veïns". "Té un valor social expressat moltes vegades pels veïns en els Consells de barri", va reconèixer el membre de l'equip de govern santcugatenc.

En aquest sentit, el regidor d'ERC-MES i president del Consell de barri que inclou Sant Francesc, Ferran Villaseñor, va assenyalar que el "barri té una mancança clara d'equipaments" i va emfatitzar que fa anys que els seus veïns reclamen aquesta possibilitat d'aprofitar l'immoble de l'avinguda de Cerdanyola com a espai social pels ciutadans i entitats. 

El socialista Pere Soler va treure pit perquè la idea de convertir el xalet en equipament públic "la té el PSC en el programa electoral des del 2000". "Ha de ser un equipament municipal pel barri, però també per la ciutat", va demanar Soler, que va advertir de la necessitat que l'espai "no quedi en mans d'una sola entitat". 

Ara, caldrà veure si Ajuntament i propietat es posen d'acord en la compravenda. Si això passa, s'obriria el procés per tal de decidir què es farà amb aquesta casa.

Record del passat

Damià Calvet va explicar que el xalet en qüestió és un "vestigi social del que era anteriorment l'avinguda de Cerdanyola, amb edificacions unifamiliars aïllades. Tot i això, la casa mai ha tingut cap protecció especial ni ha aparegut en catàlegs de patrimoni, ja que segons el tinent d'alcalde "no té valor arquitectònic".

Així, és un símbol del que havia estat l'avinguda de Cerdanyola fa dècades, abans de la construcció de totes els pisos que es van començar a construir a partir dels anys 60.   

 
Comentaris

Destaquem