Més d'un centenar de persones tornen al carrer per la llibertat dels presos polítics

El manifest ha reclamat que no hi hagi pactes amb el PSC

Més d'un centenar de persones s'han concentrat novament a Sant Cugat del Vallès aquest diumenge, 16 de juny, quan es compleixen 20 mesos de l'empresonament dels Jordis, per clamar per la llibertat dels presos polítics i demanar que no hi hagi pactes amb el PSC. Entre els concentrats a la plaça de la Vila, hi havia regidors de Junts per Catalunya, ERC-MES i CUP-PC.

Durant l'acte, convocat per l'ANC, s'ha fet lectura del manifest escrit per a l'ocasió i que s'ha llegit a totes les concentracions arreu del país. Un manifest que ha recordat, un cop més, "persones que estan empresonades des de fa 20 mesos precisament per defensar de manera democràtica i pacífica els drets i les llibertats individuals i col·lectives".

Lectura del manifest per part de l'ANC. FOTO: Miguel López

Lectura del manifest per part de l'ANC. FOTO: Miguel López

"Aquesta repressió contra el poble de Catalunya té un culpable: l'estat espanyol", han dit, fent-ne responsables el PSOE i "la seva sucursal catalana, el PSC", de qui han dit que "no han fet cap gest per aturar-la", fent referència al bloqueig a l'exercici dels drets polítics exercit per la mesa del Congrés i del Senat.

"Quina mena de pactes i diàleg es vol mantenir amb aquesta mena de gent roïna?", han preguntat, fent referència als pactes de govern que s'han produït arreu del territori. "Com podem obrir la porta de les nostres institucions als repressors quan una aclaparadora majoria del poble ha votat democràticament per opcions clarament independentistes?", han clamat, afirmant que "les accions polítiques sense dignitat i ètica no tenen cap valor".

"Ens volen desunits, emprenyats i desanimats", han dit fent referència a la ciutadania, i afirmant que "se'ns gira molta feina i no perdrem el temps en escaramusses secundàries". "No aconseguiran desanimar-nos, perquè seguirem treballant més que mai. A cada revés, oposarem més lluita; a cada nova fita assolida, anirem a assolir-ne una de nova. Així, fins a construir la República proclamada", han refermat.

Pere Codó ha posat la música a la concentració. FOTO: Miguel López

Pere Codó ha posat la música a la concentració. FOTO: Miguel López

"Tenim un país, i un municipi, amb un teixit associatiu magnífic. Aprofitem-lo. Construïm la República des de baix", han demanat, clamant perquè "no ens aturem, no ens desanimem, no ens emprenyem i no ens desunim. Treballem i endavant, sempre endavant, amb els sacrificis que calgui, el futur dels nostres fills i nets bé s'ho val". "El poble ho ha començat, i el poble ho acabarà", han sentenciat.

L'acte ha finalitzat amb l'actuació musical del cantautor Pere Codó.

 
Comentaris

Destaquem