Cant dels Segadors en la manifestació per l'alliberament dels presos. FOTO: Bernat Millet

Política

Nova mobilització en pro de l'alliberament dels presos polítics a Sant Cugat

Com el dia 16 de cada mes, i coincidint amb el compliment de 23 mesos de l'empresonament dels Jordis, desenes de persones s'han manifestat a Sant Cugat

Un centenar de persones s'han sumat a la concentració de l'Assemblea Nacional Catalana, Òmnium Cultural i l'Assemblea de servidors públics per a la defensa de les Institucions Catalanes per reivindicar la llibertat dels Jordis i la resta de presos i exiliats polítics, a les portes de l'ajuntament de Sant Cugat, el dilluns 16 de setembre, quan s'ha complert 23 mesos de l'empresonament dels líders de la societat civil independentista: "Avui és l'últim 16 abans de la sentència. Durant aquests 2 anys no hem fallat mai, per recordar en quin país ens ha tocat viure, i per defensar els drets fonamentals", ha dit Xavier Palet, coordinador de l'ANC de Sant Cugat.

Francesc Giménez (ADIC), a l'esquerra i Xavier Palet (ANC), a la dreta. FOTO: Bernat Millet

L'Assemblea de servidors públics per a la defensa de les Institucions Catalanes de l'Ajuntament de Sant Cugat s'ha concentrat cada dia 16 de cada mes des de l'empresonament de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, l'octubre de 2017. En aquesta ocasió han recordat que fa 23 mesos que estan en presó preventiva, i també han tingut un record especial per a l'expresidenta del Parlament, Carme Forcadell: "Carme Forcadell ha estat la gran oblidada d'aquests dos anys. Empresonada simplement per fer la seva feina", ha apuntat Palet en aquest sentit.

Francesc Giménez, membre de l'ADIC, també ha volgut recordar Carme Forcadell: "La Carme diu que a la presó s'hi espera. Una espera que no ens fa perdre l'esperança", ha apuntat

Les entitats participants han fet una crida a la unitat per avançar en la independència i en la necessària col·laboració i implicació de la ciutadania, amb un ull posat en la sentència del Tribunal Suprem, que es preveu que es faci pública aviat. A més, han mostrat el seu rebuig a l'aplicació de l'article 155 i s'han posicionat com a defensors de les institucions catalanes. L'acte també ha tingut un vessant musical, amb el cant dels Segadors al final.