Bernat Picornell al Senat FOTO: ACN

Política

Picornell demana al Senat que els bancs tornin l'ajuda de 60.000 milions d'euros

El senador santcugatenc Bernat Picornell va demanar al govern espanyol que flexibilitzi la regla de la despesa pels ajuntaments

Bernat Picornell, senador santcugatenc per ERC, va reclamar al govern espanyol que els bancs tornin l'ajuda de 60.000 milions d'euros que van rebre durant el rescat bancari per fer front ara a la crisi del coronavirus. “Quin paper tindrà l’executiu per pressionar els bancs?”, va preguntar Picornell durant la sessió al Senat d'aquest dimarts 21 d'abril a la vicepresidenta Nadia Calviño.

El senador santcugatenc va defensat que la crisi “l’han de pagar els rics i aquells que generen beneficis” i va recordar que els bancs espanyols van obtenir beneficis de prop de 15.000 milions d'euros el 2019. “És hora que els bancs tornin l’ajuda de 60.000 milions d'euros", va afirmar".

Suport als ajuntaments

Picornell també va reclamar a l'executiu espanyol que no retardi la flexibilització de la regla de despesa pels ajuntaments, ja que actualment la llei no permet gastar bona part del superàvit, i va posar de relleu que és necessari per fer front a la crisi econòmica provocada pel coronavirus.

"Deixi que trenqui una llança a favor de la política municipal, d'aquells que estan dia a dia intentant donar una resposta. Els alcaldes, els governs, els regidors... estan fent un gran esforç lidiant amb la regla de la despesa", va emfatitzar. La resposta del govern espanyol és que estan treballant per fer-ho possible.