Sant Cugat estudiarà la conveniència d'un sistema de càmeres amb detecció de matrícules

L'objectiu de la mesura és valorar la possibilitat de col·locar aquest tipus de càmeres per millorar en l'àmbit de la seguretat

Sant Cugat realitzarà un estudi per veure la conveniència d'implementar un sistema de càmeres amb detecció de matrícula OCR, amb l'objectiu de millorar la seguretat ciutadana. Així s'ha aprovat en el Ple Municipal del mes de setembre en la moció referent a la temàtica presentada per ERC-MES, PDeCAT-Demòcrates, PSC-CP i PP. Així, l'Ajuntament començarà a estudiar la viabilitat tècnica i econòmica d'implementar de forma temporal, fins que baixin els problemes d'inseguretat, un sistema de reconeixement de matrícules amb tecnologia de càmeres OCR amb alerta immediata a la policia dels vehicles amb requeriments detectats. Així com determinar a quines zones del municipi seria necessari implementar-ho. Aquesta moció s'ha aprovat amb els vots a favor d'ERC-MES, PDeCAT, PSC-CP, PP i Cs i els dos regidors no adscrits amb l'abstenció de la CUP i ICV-EUiA.

La moció també recull que les conclusions d'aquest estudi s'han de presentar en Ple Municipal abans d'acabar el 2018.

El debat

Ferran Villaseñor d'ERC-MES, ha presentat la moció: "Emplacem a tots els grups que això sigui un aspecte de pacte. Ja hi ha pobles, per exemple, al Maresme, que utilitzen aquest sistema per detectar entrades de vehicles als municipis. Són càmeres reactives i de previsió, que fomenten la ràpida actuació en circumstàncies com les que tenim al nostre municipi", ha assenyalat.

Cristina Paraira, del PDeCAT, ha argumentat l'adhesió del grup a la moció: "Són elements que ens poden ajudar a millorar en l'àmbit de la seguretat i això ens encoratja a seguir", ha assenyalat.

Pere Soler, del PSC ha explicat que "no és el model de seguretat" que té el grup, però que hi voten a favor "perquè tot el que és millorar en seguretat és bo per a Sant Cugat".

Álvaro Benejam, del PP, ha valorat l'ús de les noves tecnologies: "Des del PP apostem per a les noves tecnologies que garanteixin tenir una major seguretat, una millora en sostenibilitat, etc. Defensem l'ús de la tecnologia no només per prevenir robatoris, sinó també per fer front al vandalisme. Les noves tecnologies han de servir per a la millora de la qualitat de vida", ha explicat Álvaro Benejam.

Roser Casamitjana ha argumentat l'abstenció d'ICV-EUiA: "No som partidaris de valorar propostes concretes i demanem que siguin els tècnics i experts en seguretat del nostre municipi els que valorin què cal fer per millorar en la seguretat de Sant Cugat", ha dit la regidora d'ICV-EUiA.

Lourdes Llorente, regidora de la CUP ha argumentat l'abstenció del grup: "Hem de donar una visió més integral al tema de seguretat, una visió de present, però també de futur. El nostre mòdel és diferent. Considerem que incrementar les mesures de control sobre els ciutadans no ens fa estar més segurs, sinó més controlats. Es fiscalitza quins vehicles entren i surten del municipi i, aquest control pot tenir usos abusius. A més els cossos de seguretat no poden controlar el 100% de les càmeres que ja existeixen, així que dubtem que puguin fer-ho amb les de detecció de matrícules", ha explicat Lourdes Llorente.

 
Comentaris

Destaquem