Sant Cugat vol preservar i millorar l'entorn de Collserola. FOTO: Arxiu del TOT Sant Cugat

Política

Sant Cugat fa un pas endavant per la preservació de l'entorn de Collserola

Amb una moció institucional, el Ple Municipal vol evitar els incendis, preservar la flora i la fauna i gestionar el residu forestal

Sant Cugat vol garantir la protecció i preservació del Parc Natural de la Serra de Collserola i és per això, que durant el ple municipal de maig, celebrat el dilluns 16, s'ha presentat una moció institucional, a proposta de Junts per Sant Cugat i l'equip de govern, amb l'objectiu de millorar les polítiques de l'entorn natural. Així doncs, la intenció de totes les formacions municipals és la defensa de la biodiversitat i la potenciació dels serveis ecosistèmics.

Collserola actualment compta amb un Pla Especial de Protecció del Medi Natural i del Paisatge del Parc Natural de la Serra de Collserola (PEPNat) amb la finalitat de preservar els hàbitats naturals i la fauna i flora silvestre de l'entorn natural. Amb aquesta nova regulació, el parc natural busca evitar l'expansió urbanística, alhora que lluitar contra la creació i propagació d'incendis forestals.

Així doncs, de manera unànime, les formacions polítiques volen "incentivar la gestió agroforestal, incorporant les mesures necessàries per a l'adaptació dels boscos al canvi climàtic, la prevenció d'incendis i la restauració i millora dels sistemes naturals". A més, aquesta moció, vol promoure "els productes produïts sosteniblement a Collserola, potenciar la ramaderia al parc i impulsar un programa d'educació ambiental". El control de l'accés al parc natural i el control de senglars és també alguns dels acords amb els quals es pretén treballar.

Un altre dels aspectes que preocupa a les formacions polítiques la gestió del residu forestal. És per això, que aquesta moció institucional contempla "la instal·lació d'un centre logístic de productes forestals, amb l'objectiu de crear des de la proximitat productes i materials aptes per a la construcció, usos industrials o aprofitaments energètics". Finalment, el Ple Municipal vol evitar l'expansió urbanística, i és per això que buscarà aturar l'edificació.

Amb tot, les formacions municipals s'han compromès a traslladar aquests acords al Consorci del Parc Natural de la Serra de Collserola, a l'Àrea Metropolitana de Barcelona, al Departament d'Acció Territorial de la Generalitat de Catalunya i als Ajuntaments de les poblacions de l'entorn de Collserola.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.