Sant Cugat mostra el seu suport a les víctimes de l'especulació immobiliària

Així s'ha aprovat en el Ple Municipal després d'una moció d'urgància presentada per la CUP

L'Ajuntament de Sant Cugat ha mostrat el seu suport públic a les víctimes de l'especulació immobiliària, després d'aprovar una moció d'urgència presentada per la CUP durant el ple municipal celebrat aquest 17 de setembre. Aquest posicionament s'ha aprovat amb els vots a favor de totes les forces del consistori, excepte el PP, que ha votat en contra. D'altra banda, la CUP també ha exigit més informació a l'equip de govern sobre els casos de desnonaments a Sant Cugat.

El debat

Lourdes Llorente, regidora de la CUP, ha argumentat perquè el grup ha presentat aquesta moció d'urgència: "Totes les mesures que diuen que han fet en habitatge a Sant Cugat no serveixen de res per a molta gent. Si no som capaços de donar resposta a problemes com els de la Yolanda (la dona que protesta per un habitatge digne), acabarem generant problemes més greus per aquestes persones", ha assenyalat. "Moltes persones perden la vivenda per culpa de les execucions hipotecaries, d'altres les perden perquè finalitza el seu contracte de lloguer i no poden fer front a les noves rentes que se'ls exigeixen", ha afegit. D'altra banda, ha valorat la importància que l'Ajuntament es posicioni públicament vers aquesta problemàtica: "Entenem que, de vegades, no és possible fer tot el que ens agradaria en polítiques d'habitatge, però sí que creiem important que el consistori es posicioni públicament en aquesta problemàtica", ha assenyalat Llorente.

Álvaro Benejam, del PP, ha assenyalat que li falten dades per votar a favor de la moció, a banda de no compartir el text: "No compartim la visió sobre com s'ha de qualificar als propietaris dels immobles que desnonen a aquells a qui no paguen. Abans de posicionar-nos ens agradaria saber les dades de quantes persones desnonades hi ha hagut i hi ha pendents a Sant Cugat, un cop les tinguem sí que creiem que seria bo estudiar-ho", ha explicat el regidor.

Pere Soler, del PSC: "Hi ha coses de la moció amb les quals no estem d'acord, però és evident que donem suport a les persones desnonades", ha explicat Soler.

ICV-EUiA: "En els mesos vinents hem de parlar per poder fer millors projectes d'habitatge, però aquesta moció que presenta la CUP és encara més necessària. La política no pot servir per posar excuses. Hi ha coses que planteja la moció que no són competència municipal, però si que ho és l'empatia", ha assenyalat Ramon Gutiérrez.

Mireia Ingla, d'ERC-MES, ha explicat que també hi votarien a favor: "Ser empàtics és el mínim que podem fer, però també és un bon moment per repensar i parlar de les competències que ha de tenir l'Ajuntament sobre habitatge. Volem més compromís per part del Govern en aquest sentit", ha assenyalat. "Demanem si ens poden facilitar la informació de la tasca que està fent l'Oficina Local d'Habitatge", ha afegit.

 
Comentaris

Destaquem