El santcugatenc Roger Tugas ha publicat 'Ferides d'exili'. FOTO: Cedida

Política

El santcugatenc Roger Tugas, juntament amb Mònica Hernández, publica 'Ferides d'exili'

Tugas i Hernández han publicat 'Ferides d'exili', un llibre que ha comptat amb la participació de diferents personatges, com Lluís Llach, Lluís Puig o Marta Rovira

El periodista santcugatenc Ruger Tugas, conjuntament amb Mònica Hernández, ha publicat Ferides d'exili, un llibre que vol "ser un homenatge a l'exili independentista actual i dels anys 70-80", tal com afirma el mateix autor. El llibre, editat per Pagès Editors ja és a les llibreries, i compta amb la participació d'una llarga llista de testimonis, com Lluís Llach, Lluís Puig, Marta Rovira, Meritxell Serret, Carles Puigdemont, Adrià Carrasco, etc.

Tugas participarà en la 8a Taula d'Escriptors organitzada pel TOT Sant Cugat, en la qual signarà el llibre a qui ho desitgi.

El llibre

L'exili català ha tingut molts colors, des de republicans a socialistes, comunistes, maçons, artistes o lliurepensadors diversos han passat la frontera per esmunyir-se de la presó i seguir defensant els ideals des de l'exterior. Però l'únic moviment que, durant l'últim segle, ha estat present a totes les etapes, reivindicant i patint la repressió de l'Espanya més autoritària, ha estat l'independentista, des del refugi de Francesc Macià a Brussel·les dels anys vint fins als dirigents i activistes del procés català. En aquest llibre recopilem l'experiència política i sobretot personal de les últimes generacions d'exiliats independentistes: els del tardofranquisme i la Transició i els posteriors a l'1-O. Unes vivències molt particulars, però amb elements comuns que defineixen el fil roig d'una experiència de lluita compartida.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.