Tornar l'oci al centre, i més habitatge jove, entre les prioritats del Jovent Republicà

Una partida del pressupost participatiu decidida pels joves és una altra de les mesures que recull el seu programa

Tornar l'oci nocturn al centre de Sant Cugat del Vallès, doblar el parc d'habitatge públic de lloguer per als joves, i que sigui el jovent qui decideixi una part del pressupost participatiu, són algunes de les prioritats que recull el programa del Jovent Republicà presentat aquest dimarts, 14 de maig.

Les Joventuts d'Esquerra Republicana de Catalunya a Sant Cugat han escollit el local de l'antic Bohèmia, ara en runes, per presentar el seu programa de cara a les eleccions municipals del 26 de maig. Un lloc "emblemàtic" ha dit Alba Gordó, representant de les JERC a la llista d'ERC-MES, que "representa com s'ha expulsat el jovent".

D'entre les múltiples propostes que presenta el Jovent, han marcat com a prioritats l'oci, l'habitatge i el pressupost. Pel que fa a oci, Gordó ha lamentat que es trobi a l'extraradi, apuntant que la proposta és "tornar l'oci al centre; un oci de proximitat, feminista, amb un entorn més segur". En el mateix sentit ha defensat la voluntat d'impulsar la sala de concerts, una "reivindicació històrica del jovent", i un nou Pla de Joventut, per promoure la participació dels joves en les decisions de la ciutat.

En el mateix sentit d'apostar perquè els joves puguin decidir, el Jovent Republicà defensa que "una part del pressupost participatiu sigui decidit pels joves". En termes d'habitatge, han defensat que "és la gran aposta del jovent i d'ERC per als pròxims quatre anys", comprometent-se a "doblar la xarxa d'habitatge de lloguer jove". "És el mínim", ha reivindicat Gordó, "ja que avui som expulsats. I el jovent tenim molt clar que ens quedarem", ha incidit.

D'altra banda també aposten perquè "l'educació sexo afectiva arribi a tots els centres educatius, tant els públics com els privats", com un dels eixos fonamentals del seu programa, així com impulsar "el Sant Cugat Feina Jove, per gestionar directament les ofertes de feina per a joves a la ciutat".

Més informació
 
Comentaris

Destaquem