El Centre Social i Sanitari de La Floresta acull el consultori mèdic. FOTO: Artur Ribera

Política

Unanimitat per l'obertura total dels diferents CAPs i consultoris de Sant Cugat

L'equip de govern i Junts per Sant Cugat es mostren a favor de l'obertura dels diferents centres sanitaris, sempre que la pandèmia ho permeti

Sant Cugat ha mostrat la seva preocupació amb el tancament dels diferents CAPs i consultoris del municipi i ha demanat l'obertura dels seus centres i la millora dels seus serveis, sempre que la pandèmia ho permeti. Així doncs, tot i que Ciutadans Sant Cugat ha presentat una moció amb l'objectiu d'exigir el Departament de Salut l'obertura dels diferents centres sanitaris a l'estiu, en el Ple Municial de juliol del dilluns 19, tant l'equip de govern com Junts per Sant Cugat han considerat que amb la 5a onada no és el millor moment per demanar l'obertura total dels seus centres sanitaris.

Així doncs, Ciutadans Sant Cugat ha volgut assenyalar que la pandèmia de la Covid-19, "ha posat de manifest la importància que té per una societat moderna i desenvolupada comptar amb un servei sanitari públic de qualitat i suficientment dotat de recursos per atendre les necessitats dels seus usuaris". És per això, que Ciutadans Sant Cugat considera contradictori "el tancament total dels serveis que ofereixen el CAP de Valldoreix i el Consultori de La Floresta i el tancament parcial del CAP del Turó de Can Mates durant l'agost, en un moment que tenim un record negatiu de contagis".

D'altra banda, la formació política ha apuntat que aquest tancament "provocarà que els usuaris d'aquests centres siguin derivats al CAP de La Mina, perjudicant especialment a les persones grans, als malalts crònics o a les persones amb dependències". A més, el grup municipal ha recordat que el 2018 i el 2019 ja es van obrir els diferents centres sanitaris com a resultat de diferents reivindicacions.

És per això, que Ciutadans Sant Cugat ha demanat a l'Ajuntament que sol·liciti al Departament de Salut de la Generalitat de Catalunya l'obertura durant tot l'any del CAP de Valldoreix, el CAP de Can Mates i del Consultori de Les Planes i La Floresta. A més, la formació política vol exigir a Mútua Terrassa que doti als diferents centres sanitaris de recursos per garantir la prestació de serveis durant tot l'any.

Tot i això, l'equip de govern ha presentat unes esmenes a aquesta moció, amb l'objectiu d'adequar-les a l'actual situació sanitària. Així ho ha explicat Gemma Aristoy (ERC Sant Cugat), regidora de Salut de l'Ajuntament: "Tot i coincidir amb el fons de la moció, sembla una moció escrita a correcuita i, quan parlem d'aspectes amb la salut, val la pena ser més rigorosos. És per això que hem aportat aquestes esmenes, adients a la realitat que vivim. Dit això, aprofitem per reivindicar la preocupació de la ciutadania i reclamem una atenció sanitària digna a la ciutat i defensem la sanitat pública".

Per la seva banda, la regidora de Junts per Sant Cugat, Núria Fernández (Junts per Sant Cugat), ha assenyalat que actualment "ens trobem en un empitjorament de dades per la 5a onada i tots els esforços del sistema sanitari han d'anar per vacunar el total de la població. Tot i això, no és el millor moment per sol·licitar ara l'obertura total dels centres sanitaris. Un cop hagi remès la pandèmia, demanarem la reobertura dels centres i la millora dels seus serveis".

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.