Preocupació en el plenari per a la Crisi dels Refugiats. FOTO: Cedida

Política

Unanimitat contra la violència a la frontera entre Grècia i Turquia

El plenari s'adhereix a la declaració del Fons Català per donar suport a totes les persones refugiades que actualment veuen vulnerada la seva dignitat humana

Els diferents grups municipals han decidit, durant el Ple Municipal celebrat el dilluns 18 de maig, cooperar al desenvolupament contra la violència a la frontera entre Grècia i Turquia en l'anomenada Crisi dels Refugiats, per tal de garantir els drets humans dels afectats.

D'aquesta manera, el plenari ha denunciat la manca de vies legals i segures en les quals diferents països europeus basen la seva política migratòria en l'externalització i securització de fronteres, sense importar la vulneració i la defensa dels drets humans.

És per això, que les diferents formacions santcugatenques han instat el govern de Grècia a complir amb els seus compromisos en matèria de protecció internacional que ha subscrit com a país i com a membre de la Unió Europea, mentre que sol·liciten a la Unió Europea que obri immediatament vies legals i segures d'accés al territori a les persones refugiades.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.