Valldoreix mostra el seu rebuig a la monarquia espanyola

L'EMD de Valldoreix va donar suport al matix text que es va aprovar al Parlament de Catalunya i que el govern espanyol vol portar als tribunals

L'EMD de Valldoreix va mostrar el seu rebuig a la monarquia i la Junta de Veïns del 15 de novembre va aprovar una proposta per tal de demanar la seva abolició. El document va ser aprovat amb els vots a favor de PDeCAT-Actuem, ERC-MES i CUP-PC, mentre que Ciutadans va votar en contra.

Així, Valldoreix va donar suport suport a text que fa uns dies es va aprovar al Parlament de Catalunya i que el govern espanyol va qualifica "d'inadmissible" i va anunciar que portaria als tribunals. Bernat Gisbert, de PDeCAT-Actuem, va llegir part del document, que "rebutja i condemna el posicionament del rei Felip VI, la seva intervenció en el conflicte català i la seva justificació de la violència exercida pels cossos policials l’1 d’octubre de 2017".

Així mateix, va "refermar el compromís amb els valors republicans i l'aposta per l’abolició d’una institució caduca i antidemocràtica com la monarquia". L'EMD de Valldoreix enviarà el document aprovat al govern espanyol i a la Casa Reial, entre altres.

"Un cap d'estat que entén que es pot atonyinar els ciutadans"

Des de la CUP-PC, el vocal Ferran Margineda va recordar els lligams de l'actual monarquia espanyola amb el Franquisme i va assegurar que "és una institució caduca i antidemocràtica". A més, va recordar el paper de partits com Convergència: "Ens felicitem que partits de suposat ordres, que han estat súbdits dels Borbons, hagin descobert la veritable cara de la monarquia".

"Una monarquia en el segle XXI és molt caduc i només es manté amb discursos molt caducs", va denunciar per la seva banda Noël Climent, d'ERC-MES, que va criticar que " un cap d'estat que entén que es pot atonyinar els ciutadans". "Esperem desfernos-en", va afirmar Climent, que fa afegir que desitjava que, "un cop Catalunya esdevingui una república, els veïns de l'estat espanyol també es desfacin de la monarquia".

Des de Ciutadans, la vocal Anna Cano va criticar la proposta i va recordar que és un àmbit que supera les competències de l'EMD de Valldoreix.

 

Més informació
 
Comentaris

Destaquem