15 anys de reivindicació contra els busos per la plaça de l'estació

Per ara no hi ha la previsió que els busos deixin de passar per la plaça de Lluís Millet de Sant Cugat

L'any 2004 la plaça de Lluís Millet es va vianantitzar completament i el trànsit es va desviar pel túnel que travessa l'estació. Però no tot el trànsit: els autobusos segueixen passant des de llavors per la plaça de l'estació. Els veïns fa anys que reivindiquen una solució i que el transport públic no passi més per aquesta plaça per la seguretat dels vianants i tranquil·litat dels residents.

Les pancartes en alguns dels balcons del carrer de Lluís Millet i de l'estació recorden sovint aquesta reivindicació, que fa anys que no troba una resposta. En el Pla de Mobilitat que l'Ajuntament de Sant Cugat va elaborar el 2014, es preveia desviar la circulació dels autobusos i fer la parada al carrer Safareig. Però no s'ha fet cap actuació en aquest sentit i tampoc hi ha la previsió de fer-la. Així, el Consistori no té previst per ara modificar el recorregut dels busos.

"Des del moment en què es va vianantitzar hem tingut problemes", afirma Vicenç San Francisco, president de l'Associació de Veïns Centre-Estació. L'entitat va arribar a portar la situació al Síndic de Greuges de Catalunya. El president recorda que inicialment es van recollir moltes signatures de veïns, i tot i que la gent s'ha anat "acostumant", continua sent el seu "cavall de batalla".

queixes bus estacio sant cugat

Pancarta contra el pas de busos per l'estació FOTO: Arxiu

Què preveia el Pla de Mobilitat

"Es considera el pas del carrers Safareigs amb la plaça de Lluís Millet com a el lloc més idoni per convertir-lo en el principal node del transport públic rodat", analitza el Pla de Mobilitat.

El document afegeix que cal que sigui un "entorn connectat, accessible i segur" i proposa l'ampliació de voreres. A més, apunta la necessitat d'incorporar nous elements d'accessibilitat des del carrer Safareig fins a la plaça de Lluís Millet amb "escales mecàniques o similar".

Tot i això, aquest projecte està per ara en un calaix i l'Ajuntament de Sant Cugat no té previst, ara per ara, recuperar-lo.

Més informació
 
Comentaris

Destaquem