La verdura, un aliment essencial

Societat

8 beneficis que aporta menjar productes de temporada

Si donem un cop d’ull al calendari de productes de temporada ens adonem que, tot i que podem trobar-ne tot l’any, tots tenen una temporada reduïda durant l’any.

Un aliment de temporada és aquell que es troba en el seu millor moment de maduració. Per això és tan important saber els beneficis que ens aporten aquests productes envers els que no són de temporada.


La natura en aquest sentit és sàvia i ens ofereix els productes de cada temporada quan més els necessitem, per exemple, a la tardor, quan més vitamina C necessitem, ens aporta taronges, llimones, aranges, tots els cítrics.

Aquests són els beneficis més importants de consumir fruita i verdura de temporada:


1. Conserven i mantenen les seves propietats nutricionals intactes.

2. Mantenen les seves propietats organolèptiques molt millor; textura, olor i gust més intensos.

3. Són molt més saludables, ja que han crescut de forma natural als arbres o a terra sense necessitat de fer servir productes químics de creixement ràpid.

4. No només hi ha avantatges en el consum sinó que també altres avantatges col·laterals:

5. Preus més econòmics, ja que en el moment de màxima producció, la competència fa que els preus baixin respecte altres moments fora de temporada.

6. S’afavoreix la diversitat dels cultius, així com el manteniment de l’agricultura tradicional i local.  

7. El fet que no passi tant temps a les cambres frigorífiques i que no s’hi apliquin pesticides afavoreix la conservació del medi ambient.

8. Per tant, el millor per a la nostra dieta, per la diversitat de l’hort convencional i conservació del medi ambient, queda clar que és consumir productes de temporada. Consulta al teu botiguer de confiança quins són els productes de temporada i gaudeix de les seves propietats al màxim.

Més sobre Ecollita aquí.