Les cases incorporen, cada cop més, ambients multiús i oberts. FOTO: Cedida

Societat

La COVID-19 transforma els espais interiors de les llars de Sant Cugat

Segons el portal d’arquitectura i interiorisme Habitissimo, en el quart trimestre del 2020 es va incrementar la demanda de projectes i reformes integrals d’habitatges un 45% respecte al mateix període

La pandèmia del coronavirus ha canviat els hàbits de la població i els santcugatencs han tornat a valorar l’interiorisme de la llar i han tornat a buscar cases amb més confort i benestar.

El confinament i el teletreball, motivats per la pandèmia de la COVID-19, han recuperat el valor de la llar i ara aquest es concep més com un lloc on estar-hi temps que no pas un espai de passada. Segons el portal d’arquitectura i interiorisme Habitissimo, en el quart trimestre del 2020 es va incrementar la demanda de projectes i reformes integrals d’habitatges un 45% respecte al mateix període l’any anterior.

Durant aquest període els catalans en general i els santcugatencs en particular han tornat a donar importància a la il·luminació de la seva llar i han recuperat estances que havien quedat desaprofitades com les terrasses o el jardí i han aprofitat per plantar gespa natural o instal·lar gespa artificial.

1. Connexió amb la natura

Aquesta connexió s’aconsegueix amb tons neutres i colors clars que creïn un ambient càlid i que transmetin molta pau. Els teixits naturals i respectuosos amb el medi ambient com el lli, la llana o el cotó connecten amb la natura, de la mateixa manera com ho fan també els complements d’artesania elaborats amb materials artesanals com el fang o la fusta. Les plantes són un altre dels elements bàsics per aportar naturalitat als espais interiors.

2. Les línies corbes s’imposen

En els espais interiors les línies corbes estan recuperant el seu protagonisme, enfront del minimalisme i les línies rectes.
Les línies corbes afavoreixen la relaxació i la tranquil·litat a la llar i aquesta tendència es troba no només en l’estructura de les estances, sinó en tots els seus elements: mobiliari, etc.

3. Espais polivalents

La tendència del teletreball està provocant que les cases incorporin, cada cop més, ambients multiús i oberts.
En aquests espais oberts s’hi instal·len separadors d’ambients, així com cortines o paravents i elements decoratius olfactius com ara espelmes, encens, etc. que contribueixen a percebre una calma mental durant l’estudi, el treball o les estones de relaxament.

Noves necessitats

L’interiorisme de les llars de Sant Cugat s’ha adaptat als canvis que ha provocat la pandèmia de la COVID-19. Arran del confinament, la gent busca espais confortables i que responguin a les noves necessitats com el teletreball.

Segueix-nos per saber què passa a la ciutat.

Subscriu-te gratuïtament al WhatsApp, Telegram i butlletí electrònic. I pots seguir-nos a Facebook, Twitter, Instagram i TikTok.