El barri de Montmany, a Valldoreix, continua tenint seguretat privada

Aquest servei el van contractar un grup de veïns l'any 2006 a conseqüència d'una onada de robatoris que van afectar el barri

Des de l'any 2006, un grup de veïns del barri de Montmany, a Valldoreix, tenen contractat un servei de vigilància privat com a mesura dissuasòria per evitar robatoris. Aquesta iniciativa veïnal es va dur a terme després que es produïssin aquell mateix any diversos robatoris al barri, un dels més aïllats del territori.

En concret els veïns disposen d'un vigilant de Prosegur que es passeja de casa en casa de 20 a 8 hores. És un vigilant contractat per a la vigilància exclusivament dels habitatges. Cada veí que vol fer ús del servei paga una quota que és proporcional al nombre de veïns que hi estan subscrits.

"És una mesura que es va aplicar aleshores i com que ha funcionat bé no s'ha tocat", explica el president de l'EMD i també veí del barri de Montmany, Josep Puig. "Des d'aleshores no hem tingut gairebé cap problema". Puig però reconeix que "la seguretat hauria d'estar garantida" i que segurament "arribarà el dia en què ja no es consideri necessari disposar d'un servei com aquest".

Veïns consultats per aquest mitjà coincideixen a assegurar que la percepció de seguretat en el barri de Montmany és molt més elevada des que es va posar aquest servei i és per aquest motiu que és continua mantenint. En el seu moment, altres barris com Rossinyol o Mas Roig, també van intentar contractar vigilància privada, però no es va acabar duent a terme.

Falta més presència policial?

Tot i que des de l'EMD de Valldoreix asseguren que la ràtio de robatoris al territori es troba en paràmetres normals, no amaguen que tenir més mitjans milloraria la percepció de seguretat a la vila. Així ho va constatar la Junta de Veïns de Valldoreix el mes de setembre, quan va aprovar una moció de C's –amb vots de CiU-Actuem i C'S–per ampliar el nombre d'agents que estan assignats a Valldoreix.

"Tenim 100 quilòmetres de carrers i no és fàcil de vigilar. Però duplicar el nombre d'agents tampoc implica necessàriament que hi hagi menys robatoris", matisa Puig. El president de l'EMD també detecta com a vulnerabilitats de Valldoreix el fet que hi hagi "moltes cases unifamiliars aïllades" i que hi hagi "cases okupades a dojo". 

Amb tot, cal tenir en compte que a Valldoreix, a més dels tres agents citats, cotxes de la Policia Local de Sant Cugat i els Mossos d'Esquadra patrullen habitualment els seus carrers, i no consten com a agents assignats a Valldoreix.

 
Comentaris

Destaquem