El club cannàbic de Can Magí obre les seves portes una altra vegada

Segons Àngel Benito, president de la Federació d'Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya, l'Ajuntament els ha acabat donant la raó

El Club Cànem Mil·lenari ha obert les seves portes aquest dilluns, 3 d'agost, al carrer d'Adrià Gual, al barri de Can Magí. Segons el president de la Federació d'Associacions Cannàbiques Autoregulades de Catalunya (Fedcac), Àngel Benito, el divendres 31 de juliol l'advocada del club cannàbic va rebre una notificació de l'Ajuntament en què admetia que el club sí que tenia els permisos per obrir, donat que la llicència els va ser atorgada abans que l'Ajuntament suspengués la tramitació i concessió de llicències per a aquest tipus d'activitats. "Han reculat, s'han adonat que teníem raó i han tirat enrere", explica Benito. "De fet, va ser un advocat de l'Ajuntament qui es va presentar personalment a Barcelona per lliurar la notificació que ens permetia obrir".

Aquest dilluns a la tarda la Policia Local ha retirat el precinte del club de fumadors, malgrat que no n'estava assabentada de la notificació del consistori. Benito reconeix però que diversos veïns han trucat als Mossos d'Esquadra, i el cos policial ha hagut de fer acte de presència al local, sense que s'hagin produït incidents. El club de fumadors obre de 16 a 22 hores.

La cronologia dels fets

L'obertura del club cannàbic ha generat conflictes amb l'Ajuntament i els veïns. FOTO: Artur Ribera

Només 24 hores després que el club cannàbic obrís les seves portes, el 14 de juliol, la Policia Local va precintar el local adduint que l'espai no tenia llicència i emparant-se en un decret aprovat la setmana anterior que permetia suspendre durant un any la tramitació i concessió de llicències a aquest tipus d’activitats amb la finalitat d’estudiar com s’han de regular. El Club Cànem sempre es va mantenir al marge assegurant que ells ja tenien la llicència.

Aquesta moratòria d'un any va coincidir en el temps amb les queixes reiterades dels veïns del carrer d'Adrià Gual, que no veuen amb bons ulls la instal·lació d'un club cannàbic en una zona urbanitzada. La majoria de veïns prefereix que aquests espais es traslladin a polígons industrials o a zones allunyades de la ciutat.

L'últim capítol d'aquest conflicte va ser al Ple del mes de juliol, on el regidor de Medi Ambient, Joan Puigdomènech, va assegurar que el local no aniria al carrer d'Adrià Gual número 10.

Més informació
 
Comentaris

No hi ha comentaris. T'animes?