El TOT Fotoportada 2018 ja té guanyadors

Coincidint amb l'entrega de premis, s'ha inaugurat l'exposició de fotografies que es pot visitar a la plaça de Barcelona

El 21è concurs TOT Fotoportada Hospital Universitari General de Catalunya ja té guanyadors. S'han donat a conèixer aquest dijous, 25 d'octubre, a la plaça de Barcelona de Sant Cugat del Vallès, on s'han repartit els 8.000 euros en premis, alhora que s'inaugurava l'exposició amb les prop de 1.200 fotos dels participants.

Aquest any, el concurs es dividia en 4 categories: Esports, Lleure, Instagram i Viatges. D'entre les prop de 1.200 fotografies rebudes, la guanyadora ha estat la titulada "Sense por", de Jana Foraster, captada a les Cascades del Niàgara.

Imatge guanyadora del TOT Fotoportada 2018, de Jana Foraster

Imatge guanyadora del TOT Fotoportada 2018, de Jana Foraster

Sent el primer premi de la categoria "Viatges", Foraster ha rebut un taló per gaudir de 20 espectacles al Teatre-Auditori, per a dues persones. A més, se li ha lliurat un val per una revisió odontològica i oftalmològica a l'Hospital General de Catalunya, una escultura de l'artista Pep Codó i una reproducció de la portada del TOT Sant Cugat amb la foto guanyadora del concurs incorporada.

En la mateixa categoria s'han premiat 11 fotografies més. Per aquest ordre, han rebut els seus premis Rita Udina, per "La platja és una selva"; Cristina Martinez, per "París la nuit"; Evangelia Aktypi, per "The kiss"; Miguel Iglesia, per "Un alto en el camino"; Carlos Mayora, per "Una biblioteca pels somnis"; Gonzalo Pasquier, per "Viure entre dos mons"; Victor Illera, per "Posta de sol a Pont d'en Gil"; Antoni Figueras, per "Lavender dreams"; Pep Ávila, per "La caputxeta blava"; Eduard Cuevas, per "Wanaka tree"; i Jordi Márquez per "Tombée du jour à la Place de la Bourse". En aquesta categoria es van presentar 478 fotografies a concurs.

1er Premi categoria Esports. "Equilibri" de Maria del Mar Ruiz.

En la categoria "Esports", a la qual es van presentar 45 fotografies, s'han lliurat tres premis. El primer ha estat per la fotografia "Equilibri", de Maria del Mar Ruiz. El segon premi l'ha recollit Christian Linder per "Sota aigua". I el tercer premi ha estat per Carlos Pallarés i la fotografia "Surfing dunes".

Sis premis són els que s'han lliurat en la categoria "Lleure", escollides entre les 283 presentades. Per aquest ordre, s'ha premiat Jaume Benet, per "Raphael"; Ramon Poca, per "Globus"; Jordi Garcia, per "Geometria Natural"; Nicholas Trochil, per "Forever Young"; Martí Romaní, per "Posta de sol en família", i M. Sergio López, per "Entra en mi mente".

Pel que fa a la categoria "Instagram", s'han premiat, entre les 330 presentades i per aquest ordre, nou fotografies, compartides pels perfils @betta_spl_, @Laiagescu, @tony_gallardo_, @gonzalopasquier, @Jcontrerasra, @Aitorrodrigo, @Cutyanimalz, @xavisixtynine i @Nicktrochilphotography.

Durant l'acte de lliurament dels premis, Ramon Grau, editor del TOT Sant Cugat, ha destacat l'àmplia participació en el concurs i agraint la "fidelitats dels santcugatencs i santcugatenques" amb la cita. "Són 1.200 mirades que des de Sant Cugat projectem al món", ha remarcat. Igualment, ha agraït als patrocinadors els premis lliurats, i a l'Ajuntament de Sant Cugat la col·laboració amb la cessió de l'espai.

En representació dels membres del jurat, enguany format per Paula Galván, Silvia Polanco, Lali Puig, Mané Espinosa, Bernat Millet, Robert Ramos i Artur Ribera, ha parlat Bernat Millet. Millet, qui s'estrenava com a jurat, ha destacat que s'han escollit els guanyadors en funció de la creativitat, l'espontaneïtat i l'originalitat en les fotografies, buscant aquelles que eren més artístiques.

L'acte l'ha tancat l'alcaldessa de Sant Cugat, Carmela Fortuny. Amb les seves paraules ha valorat la iniciativa del TOT Sant Cugat i la consolidació del concurs, destacant que mostra les vivències dels santcugatencs i santcugatenques. També ha valorat el fet que la mostra es pugui veure a la plaça de Barcelona, un "lloc emblemàtic de la ciutat", ha dit, "fent valdre la fotografia en un moment en què tots anem empantallats i mirant a terra".

L'exposició es pot veure a la plaça de Barcelona fins al 25 de novembre. Posteriorment es podrà veure a l'Hospital universitari General de Catalunya, on es podrà veure durant un mes més.

Lliurament de premis del concurs TOT Fotoportada 2018. Foto: Bernat Millet.

 
Comentaris

Destaquem