contingut promocionat
logo es

 

Els 5 beneficis del vi que t'al·lucinaran!

Desmuntem alguns dels mites més extensos sobre el vi

Entorn el vi es generen molts mites i falses creences. Per saber algunes de les propietats del vi, que probablement no coneixies, s'ha de saber els beneficis que aporta aquesta beguda, considerada com a aliment.

 

1. El vi és un producte natural

A l'estar elaborat únicament amb raïm, és un producte natural, sense additius i que conserva algunes propietats de la fruita. Encara que no en grans quantitats, el vi aporta vitamines i molts minerals i més de 10 oligoelements essencials.


2. El vi aporta vitamines i minerals

El vi no conté fibra i el 90%, aproximadament, és aigua. L'altre 10% restant conté polifenols, amb efecte de prevenció cardiovascular, entre ells: àcids fenols o àcid fenòlic, flavonoides, antocians, flavedos, tanins, quinones i resveratrol. El vi també conté entre 2 i 4 grams de sals minerals per litre com Potassi, Sodi, Calci, Clor, Sofre, Fluor, Silici, Iode, Brom i Bor. El vi també compta amb uns petits elements nutricionals o oligoelements, com Ferro, Coure, Zinc i Manganès. Alguns són rics en ferro i tenen vitamines B12, B6 i B2.


3. Els sulfits no provoquen ressaca l'endemà 

Com el pa, el formatge, el iogurt i la cervesa, el vi també posseeixen sulfits, que es produeixen de manera natural durant la fermentació. Els sulfits són una substància natural present en molts aliments. Hi ha vins que tenen sulfits afegits als presents de manera natural, tal com indiquen les seves etiquetes, però aquests no són els responsables de la ressaca. Segons estudis recents, el responsable de la ressaca és la histamina. Els elevats continguts amb histamina poden provocar histaminosis, amb mals de cap i sensibilitats. 


4. L'alcohol no engreixa, el vi poc

L'etanol, l'alcohol majoritari en el vi, té un poder energètic no útil per a l'organisme, pel que no és un macronutrient. Els macronutrients que el metabolisme si aprofita, són els hidrats de carboni, els greixos o lípids, i les proteïnes. L'alcohol al no ser un macronutrient, és rebutjat pel cos i passa directament al fetge on es degrada i s'elimina. Així, mentre els micronutrients, els oligoelements dels aliments i les vitamines, així com l'alcohol no engreixen, macronutrients com greixos, carbohidrats i proteïnes, sí. El sucre del vi és l'únic macronutrient que assimila l'organisme i que per tant engreixa. Però s'ha de tenir en compte que 1 gram de sucre posseeix unes 4 calories, per això el vi engreixarà tant com sucre posseeixi. 


5. Les dones i els homes toleren igual l'alcohol

Encara que existeixen diversos factors que alteren la taxa metabòlica, el gènere no és una d'elles. Les dones metabolitzen l'alcohol igual que els homes i la taxa metabòlica d'etanol varia molt d'un individu a un altre, però no entre sexes. Si té afectació en funció del pes, l'activitat física i l'hàbit de consum. Les dones poden prendre la mateixa quantitat d'alcohol que els homes, sempre de manera proporcional al seu pes.

 
Comentaris

Destaquem